Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

David Lagercrantz: Jag är ledsen över det

David Lagercrantz öppnar för att skriva en till Millennium-bok.
Foto: Magnus Liam Karlsson
Eva Gabrielsson.
Foto: Jörgen Hildebrandt
Stieg Larsson.
Foto: David Lagerlöf

David Lagercrantz är aktuell med Millennium-boken "Det som inte dödar oss".

Samtidigt säger han att det finns planer på flera böcker efter Stieg Larssons verk.

– Det är frestande att skriva en bok till, säger han i kvällens "Skavlan" i SVT.

David Lagercrantz stod för en av den tidiga höstens största mediestormar med släppet av boken "Det som inte dödar oss". Den är fristående från Stieg Larssons tidigare verk, skriven av författaren David Lagercrantz och har inte tagits emot väl av exempelvis Stieg Larssons livskamrat Eva Gabrielsson som kallat den för "gravplundring".

– Jag har varit skräckslagen från början till slut. Jag har känt att Lisbeth Salander ska komma efter mig för att jag inte gör henne rättvisa, sa Lagercrantz inför boksläppet i slutet av augusti.

Ändå är han sugen på att skriva en till bok om Salander och Mikael Blomkvist. Det avslöjar han i fredagens avsnitt av "Skavlan". När Fredrik Skavlan frågar hur långt han har kommit med nästa Milleniumbok svarar han:

– Jag börjar tycka att det känns frestande att skriva en till eftersom det strömmar in så mycket bra nu, men det får vi se.


LÄS MER: Så blir nya Millenniumboken.


– Jag har en några idèer som skulle funka. De finns i mitt huvud än så länge, så det är inget som ens Lisbeth Salander skulle kunna hacka sig in i. Jag har skrivit ner lite i hemlighet, men mest finns de där uppe, fortsätter han.

På en rak fråga från Fredrik Skavlan om det alltså kommer en till bok svarar han:

– Det är frestande att skriva en bok till skulle jag säga.


LÄS MER: Camilla Läckbergs stöd till Davd Lagercrantz.


Om det faktum att Eva Gabrielsson är så emot hans projekt säger han:

– Det plågar mig att hon är emot det. Jag har inte träffat med henne eller pratat med henne. Jag är för feg för att ringa. Det här har verkligen varit ett sådant personsprojekt för mig, jag har aldrig jobbat med en sådan feber i kroppen, det enda som har gjort mig ledsen är att hon har varit så emot det och fortsätter:

– Jag dagdrömmer om att man ska nå en uppgörelse om rättigheterna, jag är väldigt ledsen över att man inte har nått det.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.