Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

David Hellenius varnar "Kan bli deprimerad"

David Hellenius
Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURES
David Hellenius
Foto: /Ibl / /IBL

Snart är det premiär av TV4:s nya komediserie "Finaste Familjen", som handlar om vikten av att visa upp hur bra ens liv är i exempelvis sociala medier.

Men David Hellenius, som har en av huvudrollerna, har inte många likheter med sin rollfigur - och betonar att man inte ska jämföra sig med det man ser i sociala medier.

– Då kan man ju till och med bli deprimerad, säger Hellenius

På fredag har den nya komediserien "Finaste familjen" premiär på TV4. David Hellenius har en av huvudrollerna i serien, som handlar om ur viktigt det är att visa upp för sin omvärld hur bra allting är i ens liv.


LÄS OCKSÅ: David Hellenius video får alla att skratta


Men privat är David Hellenius inte mycket för att visa upp en polerad yta på sociala medier - och han hoppas att människor förstår att det som syns på nätet inte alltid speglar verkligheten.

– Det som är risken med det, det är väl just det där med att man hoppas att alla fattar att de här kända människorna som gör så, att det inte är på riktigt. Så att man inte börjar jämföra sig och tro att man är dålig bara för att man inte bakar mitt i natten eller vad det nu kan vara för något, säger han.

"Kan göra människor lite oroliga"

Han varnar också för att det som syns på sociala medier kan få följarna att må dåligt om de känner att de inte lever upp till den bild som visas upp.

– Jag tror att det kan göra människor lite oroliga och nojiga. Framförallt då när kända människor gör det här och man tittar på människor som följer eller tittar på dem. De kanske tänker att "fan, är det så där? Varför har inte jag ett sånt där liv?". Då kan man ju till och med bli deprimerad, säger Hellenius.


LÄS OCKSÅ: David Hellenius fräcka skämt i "Nyhetsmorgon"


Även Helena af Sandeberg har en roll i serien - och hon håller med sin kollega om att det som visas upp på sociala medier ska tas med en nypa salt.

– Det ska man ju komma ihåg, att ett Instagram-konto visar ju oftast inte de gångerna man ligger i fosterställning och har panikångest, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.