Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

David Hellenius kris: "Trodde jag skulle dö"

David Hellenius fick hypokondri efter sonens födsel.Foto: /IBL / /IBL
När hypokondrin var som värst stod han i direktsändning och tänkte att han skulle dö.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
David Hellenius och Tilde de Paula Eby i "Let's dance".Foto: OLLE SPORRONG

 

David Hellenius googlade efter sjukdomar varje dag och ville betala 150 000 kronor för en röntgen.

När hypokondrin var som värst stod han i direktsändning och tänkte att han skulle dö.

– Jag kom inte ihåg någonting av en hel "Let’s dance"-sändning, berättar han i Anna Bensons "Blå kokboken".

David Hellenius drabbades av hypokondri efter den svåra förlossningen av sonen Leo. I Anna Bensons bok "Blå kokboken" berättar TV4-profilen att han "tappade kontrollen helt" kring sin egen hälsa.

– Vi höll på att förlora vår son Leo under förlossningen och det var där det började. En dag kom jag på: men vem ska ta hand om honom om jag dör? Därefter började jag tänka: Och jag vet ju inte hur jag mår? Har jag dåligt hjärta? Sedan tappade jag kontrollen helt och började kolla mig för allt.

 

LÄS MER: David och Renées hårda pik mot kändisarna 

 

Hellenius gjorde 25 till 30 EKG-tester per år och besökte läkare varje vecka för att kolla att allt stod rätt till.

– Jag har trott att jag har haft både hjärntumör, magcancer och hjärtinfarkt. När det var som värst googlade jag på sjukdomar flera gånger om dagen. Googlandet är boven i allt. För om du håller på så hamnar du alltid någonstans där någon har haft exakt samma symptom som du, och dog eller något, säger David Hellenius.

Ville lägga 150 000 kronor på en skiktröntgen

Hypokondrin fick honom att vilja lägga 150 000 kronor på en skiktröntgen – tills en läkarvän hindrade honom. Samma vän har fått honom att börja med KBT, kognitiv beteendeterapi, för att behandla hypokondrin.

 

LÄS MER: David Hellenius sexskämt om Renée 

 

David Hellenius berättar också att han brukade tänka att han skulle dö när han ledde "Let's dance".

– Jag kom inte ihåg någonting av en hel "Let’s dance"-sändning. Under den tiden, när jag gjorde tv och direktsändningar, var jag inte närvarande en enda gång. Nu blir det pasodoble sa jag – och tänkte samtidigt: Jag kommer att dö. Jag har cancer, säger David Hellenius i "Blå kokboken".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.