Han är en av Sveriges mest folkkära tv-profiler. Foto: OLLE SPORRONGHan är en av Sveriges mest folkkära tv-profiler. Foto: OLLE SPORRONG
Han är en av Sveriges mest folkkära tv-profiler.  Foto: OLLE SPORRONG
Men David Hellenius karriär i tv-rutan började med en lögn. Foto: TV4Men David Hellenius karriär i tv-rutan började med en lögn. Foto: TV4
Men David Hellenius karriär i tv-rutan började med en lögn. Foto: TV4

David Hellenius avslöjar  lögnen bakom karriären

Publicerad
Uppdaterad

Han är en av Sveriges mest folkkära tv-profiler. 

Men David Hellenius karriär i tv-rutan började med en lögn.

Nu avslöjar han orden som ligger till grund för den framgångsrika karriären.

Som programledare för ”Hellenius hörna” når David Hellenius en miljonpublik varje vecka. Därtill har bland annat programledarskap för ”Idol” och en roll i humorserien ”Hey Baberiba” på sin cv.

Men karriären har inte varit spikrak. För att ta sig in i tv-rutan tvingades David Hellenius ta till fula knep. I en intervju med Icakuriren berättar tv-profilen nu hur hans karriär lyckades få fart först när han valde att ta till lögner. 

Ljög för SVT – med Meltzer

Tillsammans med klasskamraten Christin Meltzer från Calle Flygares teaterskola, valde Hellenius att vända sig till SVT i början av sin karriär. För kanalen berättade duon att de hade en idé om ett barnprogram som de ville presentera för SVT.

Men det var en lögn. 

LÄS MER: David Hellenius kris: "Trodde jag skulle dö"

 

Paret hade i själva verket ingen idé, men valde att vända sig till kanalen ändå med förhoppningen om att väcka intresse.

– Det hade vi ju inte, och SVT var inte intresserade, men de tipsade om en audition till ett tv-program, säger David Hellenius i Icakuriren.

Ledde till TV4

Och då tog det fart. Tipset ledde till att David Hellenius fick bli programledare för ”Rallypanelen” på TV4 tillsammans med Sofia Wistam. Därefter tog karriären fart på riktigt och några år senare gjorde han sketchprogrammet ”Hey Baberiba” tillsammans med Peter Magnusson och Christine Meltzer.

– Det var roligt eftersom vi skrivit och spelade det själva, och vi fck göra fyra säsonger, säger han till Icakuriren.

Sedan dess har humorn varit ett bestående inslag i David Hellenius karriär. Senast i helgen då statsminister Stefan Löfven gästade "Hellenius hörna" utklädd till grannen från kriminalserien "Beck".

"Ska du ha dig en stänkare?", frågade Löfven bland annat David Hellenius i programmet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag