David Hellenius avslöjar lögnen bakom karriären

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Han är en av Sveriges mest folkkära tv-profiler.
Foto: OLLE SPORRONG
Men David Hellenius karriär i tv-rutan började med en lögn.
Foto: TV4

Han är en av Sveriges mest folkkära tv-profiler. 

Men David Hellenius karriär i tv-rutan började med en lögn.

Nu avslöjar han orden som ligger till grund för den framgångsrika karriären.

Som programledare för ”Hellenius hörna” når David Hellenius en miljonpublik varje vecka. Därtill har bland annat programledarskap för ”Idol” och en roll i humorserien ”Hey Baberiba” på sin cv.

Men karriären har inte varit spikrak. För att ta sig in i tv-rutan tvingades David Hellenius ta till fula knep. I en intervju med Icakuriren berättar tv-profilen nu hur hans karriär lyckades få fart först när han valde att ta till lögner. 

Ljög för SVT – med Meltzer

Tillsammans med klasskamraten Christin Meltzer från Calle Flygares teaterskola, valde Hellenius att vända sig till SVT i början av sin karriär. För kanalen berättade duon att de hade en idé om ett barnprogram som de ville presentera för SVT.

Men det var en lögn. 

LÄS MER: David Hellenius kris: "Trodde jag skulle dö"


Paret hade i själva verket ingen idé, men valde att vända sig till kanalen ändå med förhoppningen om att väcka intresse.

– Det hade vi ju inte, och SVT var inte intresserade, men de tipsade om en audition till ett tv-program, säger David Hellenius i Icakuriren.

Ledde till TV4

Och då tog det fart. Tipset ledde till att David Hellenius fick bli programledare för ”Rallypanelen” på TV4 tillsammans med Sofia Wistam. Därefter tog karriären fart på riktigt och några år senare gjorde han sketchprogrammet ”Hey Baberiba” tillsammans med Peter Magnusson och Christine Meltzer.

– Det var roligt eftersom vi skrivit och spelade det själva, och vi fck göra fyra säsonger, säger han till Icakuriren.

Sedan dess har humorn varit ett bestående inslag i David Hellenius karriär. Senast i helgen då statsminister Stefan Löfven gästade "Hellenius hörna" utklädd till grannen från kriminalserien "Beck".

"Ska du ha dig en stänkare?", frågade Löfven bland annat David Hellenius i programmet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.