Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

David Copperfield stäms efter tricket

David Copperfield stäms och anklagas för att ha gjort en man hjärnskadad.
Foto: Mark Mainz
David Copperfield.
Foto: Bradley Kanaris

Den brittiske privatpersonen Gavin Cox stämmer den världsberömde illusionisten David Copperfield.

Anledningen är att han anser sig ha blivit hjärnskadad efter att han varit med i ett trick som gick fel.

Nu prövas fallet rättsligt – men Copperfield nekar till alla anklagelser, skriver Telegraph.

Det var för tre år sedan när Gavin Cox, 55 år från Storbritannien, satt i publiken och tittade på den världsberömde illusionisten David Copperfields show i London.

Cox blev tillsammans med tolv andra personer uppkallad på scenen, där han och de andra medverkande sedan trollades bort av Copperfield.

Under de senaste dagarna i rätten har David Copperfield tvingats visa hur tricket gått till, och illusionisten berättar att de medverkande fördes ut från showen i en hemlig passage.

Men Gavin Cox menar att någonting gick fel under trickets gång – och att han skadades och fick permanenta hjärnskador, skriver den brittiska tidningen The Telegraph.

Skadades rejält

Han berättar i rätten att han trillade under tricket och slog i marken och att det kändes som att "ett brandlarm gick av".

Den tjeckiska tidningen Blesk har publicerat en bild på Gavin Cox, där han syns ligga rejält skadad på sjukhus med bland annat en arm i gips, några dagar efter showen.

Trots detta nekar David Copperfield till alla anklagelser och hans team av advokater hävdar att Gavin Cox skador har orsakats av "redan befintliga men eller andra medicinska orsaker".

"Nekar till alla anklagelser"

Ännu en advokat lägger även till att Copperfield har stor erfarenhet, och att det aldrig har varit några problem med hans shower tidigare.

– Historien talar för sig själv. Vi nekar till alla anklagelser och kan inte kommentera detta mer, eftersom det är ett pågående rättsligt fall.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.