Artisten David Bowie har gått bort 69 år gammal. Nu sörjs han av stjärnorna. Foto: Getty Images/Andrew H. WalkerArtisten David Bowie har gått bort 69 år gammal. Nu sörjs han av stjärnorna. Foto: Getty Images/Andrew H. Walker
Artisten David Bowie har gått bort 69 år gammal. Nu sörjs han av stjärnorna.  Foto: Getty Images/Andrew H. Walker
Malena Ernman skriver om sin sorg. Foto: Cornelia NordströmMalena Ernman skriver om sin sorg. Foto: Cornelia Nordström
Malena Ernman skriver om sin sorg. Foto: Cornelia Nordström
Det gör även Storbritanniens premiärminister David Cameron. Foto: Andrew Parsons/Rex ShutterstockDet gör även Storbritanniens premiärminister David Cameron. Foto: Andrew Parsons/Rex Shutterstock
Det gör även Storbritanniens premiärminister David Cameron. Foto: Andrew Parsons/Rex Shutterstock
Och den brittiska artisten Josh Groban. Foto: Miller DavidOch den brittiska artisten Josh Groban. Foto: Miller David
Och den brittiska artisten Josh Groban. Foto: Miller David

David Bowie hyllas av stjärnorna efter döden

Publicerad

David Bowie har gått bort 69 år gammal.

Nu hyllas den legendariska musikikonen av andra artister och kändisar.

"En av historiens största artister har gått ur tiden. Vila i frid David Bowie", skriver Malena Ernman på Instagram.

David Bowie har somnat in. Efter att ha kämpat mot cancer har den ikoniska artisten nu gått bort 69 år gammal. I sociala medier hyllas legendaren av andra artister och kändisar.

"En tidlös ikon har lämnat oss. David Bowie, du kommer att vara djupt saknad", skriver Avicii på Instagram.

"En av historiens största artister har gått ur tiden. Vila i frid David Bowie", skriver artisten Malena Ernman på Instagram.

"Millons weep a fountain. En sån sorg! Vila i frid David Bowie och finns det liv på mars så ses vi där", skriver sångaren och låtskrivaren Niklas Strömstedt.

"Det finns en stjärnman i himlen nu. Älskar dig för alltid", skriver tv-profilen Cissi Wallin på Instagram.

"David Bowie och Freddie Mercurys sångröster från låten "Under pressure". Jag hoppas att de sjunger tillsammans igen", skriver skådespelaren Greg Poehler på Twitter och lägger upp ett klipp med ikonernas duett.

 

Ett foto publicerat av Avicii (@avicii)

 

 

LÄS MER: David Bowie är död – här är hans liv i bilder

David Bowie sörjs av premiärministern

I Hollywood hyllas David Bowie med känslosamma inlägg från flera av de största stjärnorna.

"Han var en av mina största inspirationskällor", skriver rapparen Kanye West.

"Jag är förtvivlad! Den här underbara artisten förändrade mitt liv! Första konserten jag någonsin såg i Detroit!" skriver Madonna på Instagram.

"Förtvivlad... En legend är borta", skriver artisten Cher på Twitter.

Också Storbritanniens premiärminister David Cameron skriver också om sorgen på sitt Twitterkonto. Där hyllar han David Bowie.

"Jag växte upp med att lyssna och titta på popgeniet David Bowie. Han var mästarna på att uppfinna sig själv på nytt och träffade alltid rätt. En stor förlust", skriver han.

 

LÄS MER: David Bowie är död – gick bort i sjukdomen

David Bowie hyllas av Hollywood-stjärnorna

Också fler kända artister och musiker hyllar och sörjer David Bowie efter hasn bortgång.

"Jag har precis förlorat en hjälte. Vila i frid, David Bowie", skriver Ricky Gervais på Twitter.

"Så chockerande, fruktansvärda nyheter. Vila i frid David Bowie", skriver Piers Morgan.

"Vila i frid, David Bowie. Den här bilden togs i går kväll på min spelning. Han var en sådan ikon... Det finns ingen som han och det kommer troligtvis aldrig att komma någon mer. Han var en stor inspiration för mig när jag växte upp", skriver skådespelaren Ruby Rose på Instagram.

"Han verkade aldrig komma från den här världen. Nu har han lämnat den. Han vände på regler, kön, genrer och våra huvuden. Vila i frid David Bowie. Du var ensam i ditt slag", skriver Josh Groban.

"Jag hoppas på att få höra att nyheten om David Bowie inte är sann", skriver blink 182-trummisen Travis Barker.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag