Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

David Batra berättar sanningen om relationen

Anna Kinberg Batra och David Batra träffades på en fest. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
David Batra. Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN

En komiker och en toppolitiker - många undrar hur David Batra och Anna Kinberg Batra kan vara tillsammans.

Nu förklarar David Batra sanningen om sitt förhållande med tidigare moderata politikern.

– Hon är ju en vanlig kvinna. Det är inte som att vara ihop med en get, säger David Batra i Dagens Nyheter.

David Batra sätter upp komedishowen "Elefanten i rummet - han som är gift med henne", om livet som make till en partiledare. Efter att Anna Kinberg Batra meddelade att hon lämnar posten som Moderaternas partiledare har David Batra stöttat sin fru, och riktat skarp kritik mot hur hon avsattes.

I en intervju med Dagens Nyheter trycker Batra på hur stor könsdiskrimineringen är inom toppolitiken.

– Det tror jag är en otrolig könsgrej. När det är en kvinna är det helt andra krav på att det ska vara varmare och mer personligt, säger han i Dagens Nyheter.

David Batra förklarar hur han och Anna Kinberg Batra har valt att hålla sina yrkesliv vitt skilda från varandra, och inte göra tv tillsammans, på grund av sina olika yrkesroller.

– Vi har velat skilja på rollerna. Vi är offentliga personer båda två, vi har barn, och vi vill ha något för oss själva. Vi har velat skydda familjebubblan. Vi har märkt att folk respekterar det, säger han i Dagens Nyheter.

Berättar om pinsamheter

Han berättar vidare om pinsamheter och svårigheter i att få ihop familjelivet med högtidligheter. Om hur han i handduk öppnade dörren för Säpo hemma i Nacka när hans fru var på väg att bli partiledare och hur fyra personer gick in och började ordna larmanordningar och kolla ritningar. Det var som ett avsnitt av ”Homeland, säger han till DN.

Om hur han hyrde frack inför en kungamiddag efter att ha uppträtt i Göteborg, och fick silvertejpa västen i ryggen och åka till hyrfirman i sista sekund.

Han berättar även för DN om hatmejl från rasister som säger att han som Indienfödd är ”landsförrädare” samtidigt som han från andra kanten benämnts som ”husnegern som är gift med den där hemska högerledaren”.

 

LÄS MER: Batra: "Hon blev symbolen för allt som var dåligt"

 

David Batra: "Hon är inte en get"

David Batra får ofta frågan om hur paret blev tillsammans, och hur de kan vara ihop, när hon är seriös politiker och han är en rolig komiker. Medan svaret på den första frågan är så enkelt som "en fest", så förstår David Batra att folk undrar hur de håller ihop när de verkar så olika - även om han inte tycker det är konstigt själv.

– Hon är ju en vanlig kvinna. Det är inte som att vara ihop med en get eller så. Men jag förstår ju att folk undrar. Ska jag vara med i tv undviker jag alla tråkiga sammanhang. Jag säger ja till trams och skoj. Och i de sammanhangen plockar jag fram mina absolut barnsligaste sidor. När Anna är med i tv är hon med i de tråkigaste sammanhangen och så plockar hon fram sin allvarligaste och seriösaste sida. Det är den sidan som man får se av henne. Och tramset är den sida som man får se av mig, säger David Batra i Dagens Nyheter.

 

LÄS MER: David Batras fräcka skämt – om hustrun