Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Daryl Hannah om sin autism: "Var livrädd"

Som ung diagnostiserades skådespelerskan Daryl Hannah med autism. Nu berättar hon: "Jag har aldrig varit bekväm med att stå i centrum för allas uppmärksamhet".
Foto: Khayat Nicolas

Daryl Hannah har aldrig känt sig bekväm i rampljuset.

Som liten diagnostiserades hon med autism och har haft svårt att hantera sina framgångar.

- Jag har aldrig varit bekväm med att stå i centrum för allas uppmärksamhet. Det har alltid skrämt mig, säger hon.

Det har gått tio år sedan Daryl Hannah var med i Quentin Tarantinos "Kill Bill". Efter framgångarna med filmen har skådespelerskan hållit sig borta fram rampljuset.

I en intervju med People berättar stjärnan att den autismdiagnos hon fick som barn ledde till en rädsla för berömmelse, skriver Huffington Post.

"För jag var livrädd"

Skådespelerskan säger att hon på läkarnas inrådan medicinerades på institution. Där blev hon isolerad från sina jämnåriga och fann tröst i att titta på gamla filmer.

Med filmen "Mardrömsjakten" från 1978 fick hon sin första roll och efter det har det bara rullat på. Men Daryl Hannah kände sig aldrig bekväm med att göra intervjuer för att göra reklam för sina filmer.

- Inte för att jag var överlägsen, utan för att jag var livrädd, säger hon.

"Har aldrig varit bekväm med att vara i centrum"

Genom åren har hon synts i succéer som "Splash", "Blade runner" och "Blommor av stål". Hon har alltid haft svårt att hantera uppmärksamheten.

- Jag har aldrig varit bekväm med att stå i centrum för allas uppmärksamhet. Det har alltid skrämt mig, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.