Darin Zanyar bara åldern som en siffra. Foto: SIMON HASTEGÅRDDarin Zanyar bara åldern som en siffra. Foto: SIMON HASTEGÅRD
Darin Zanyar bara åldern som en siffra.  Foto: SIMON HASTEGÅRD
I oktober förra året uppträdde Darin under ”Idol”. Foto: OLLE SPORRONGI oktober förra året uppträdde Darin under ”Idol”. Foto: OLLE SPORRONG
I oktober förra året uppträdde Darin under ”Idol”. Foto: OLLE SPORRONG
2004 blev Darin känd och ansiktet utåt för tandställningen i och med sin medverkan i ”Idol” Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG2004 blev Darin känd och ansiktet utåt för tandställningen i och med sin medverkan i ”Idol” Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
2004 blev Darin känd och ansiktet utåt för tandställningen i och med sin medverkan i ”Idol” Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Darins ärliga ord om kärleken: "Jag vill lätt ha barn"

Publicerad

Darin lägger all fokus på vårturnén och har inte tid för dejtande. 

Men viljan att stadga sig och ta mer ansvar kryper sig på – och han har redan tagit ett första steg: En hund. 

– Men jag vill lätt ha barn, sen, säger han.

Darin Zanyar blev alla tonåringars favorit när han var med i Idol redan som 17-åring. Sedan blev han ännu mer ett med svenska folket när han gjorde succé i ”Så mycket bättre” och släppte två skivor på svenska. 

Nyligen släppte en av Sveriges största musiker sitt åttonde album och just nu är han ute på en nästintill slutsåld vårturné. 

– Det som är så kul är att nya albumet heter ”Tvillingen”. Det är det tema som showen också har; det spelar ingen roll vilken stil det är, om det är upptempo, balad, sorglig text, glad text. Hela konserten ska bygga på känslor och jag vill dela med mig av alla sidor hos mig själv, säger Darin Zanyar.

Blir djupare på svenska

Och olika sidor av sig själv har Darin visat de senaste åren. De två senaste albumen Darin släppt har varit på svenska. Trots att det senaste albumet är det åttonde i raden var det en ny upplevelse. 

Med textrader som ”Det är ensamt hemma fastän alla kan mitt namn, livet som jag valt kan va så jävla kallt ibland" öppnar han upp till en ny sida hos sig själv.

– När jag skrev låtarna kändes det på många sätt som jag skrev texter för första gången. Som ”Alla ögon på mig ” gick jag verkligen in på djupet om hur det varit att stå i rampljuset. Det har varit speciellt att släppa in människor på det sättet, det har jag inte gjort tidigare. Men det är samtidigt skönt, man kommer andra närmre. 

Hur hanterar du ensamheten?

– Ju äldre jag blir desto mer landar jag i sig själv och kan se saker mer klart, vilket hjälper. Men ibland åker man ju bara runt, är på hotellrum borta från alla jag känner och då är det ensamt. Till den här turnén har jag sett till att ha med mig ett bra gäng, och förbandet, Smith & Thell, är mina vänner, så det har känts mycket bättre på den här turnén. 

 

LÄS MER: Darins tårar – berättar om de svåra känslorna

 

De djupa texterna på senaste albumet har fått fansen att höra av sig mer än vanligt för att visa uppskattning vad gäller just texterna. 

– Jag minns framför allt en tjej när jag signerade min platta samma dag som den släpptes, hon berättade att texten i ‘ja må du leva’ hade hjälp henne att inse saker som hjälp henne i livet. Att få höra sådant känns stort och sjukt. Det är häftigt att man kan påverka någon på det sättet, genom en text. 

Har skaffat hund

Förra året passerade Darin 30-strecket. Men han tycker att andra gör åldern till en större grej än han själv tycker att det är. 

– I andra länder känns det inte lika viktigt, där umgås folk mer mellan åldersgränser och inom familjer, det tycker jag om. Man borde bara se åldern som en siffra. 

– Men samtidigt märker jag ju att jag börjar tänka annorlunda, på att man ska ha ansvar, ha en plan, stadga sig. Det har precis börjat, så det kanske blir värre snart, fortsätter han. 

Är du sugen på att ta mer ansvar då?

– Jag har ju hund nu, så jag har kanske lite mer koll på hur man tar ansvar. Och det har hittills funkar bra. Men det är ju mer jobb än man tror. 

Hunden, som fortfarande är valp, är en liten Pomeranian som heter Bamse - ett namn Darin tycker är kul med tanke på att den sortens hundar blir ungefär 20 centimeter höga.

Dvärgspetsen Bamse är det senaste tillskottet i Darins liv. Foto: Instagram: darinofficialDvärgspetsen Bamse är det senaste tillskottet i Darins liv. Foto: Instagram: darinofficial
Dvärgspetsen Bamse är det senaste tillskottet i Darins liv.  Foto: Instagram: darinofficial
Dvärgspetsen Bamse är det senaste tillskottet i Darins liv. Foto: Instagram: darinofficialDvärgspetsen Bamse är det senaste tillskottet i Darins liv. Foto: Instagram: darinofficial
Dvärgspetsen Bamse är det senaste tillskottet i Darins liv.  Foto: Instagram: darinofficial

Tankar på barn och partner

Med undantag för Bamse dunkar inte Darins hjärta extra för någon särskild då han är singel. Men på frågan om han har svårt att dejta svarar han självsäkert: 

– Nej det tror jag inte. Men jag gillar att ha fokus på det jag gör och nu är det turné. Men det känns som att det börjar förändras också. Jag känner ingen hets och det är inte som att jag söker, men vi får se, händer det så händer det. 

Familjen är viktig för Darin, men egna barn är ingenting han tänker på än.

– Det hade varit kul i framtiden, men inte just nu. Men jag vill lätt ha barn, sen. 

 

LÄS MER: Ginas skämt om Darin ”varit ihop” 

 

Nu är det vårturné som gäller och 11-13 mars spelar han på Cirkus i hemstaden Stockholm. 

Men vad som händer efter turnén är inte helt bestämt.

– Vi får se, jag har inte bestämt exakt vad jag ska göra i framtiden. Men något jag lärt mig är att man aldrig får ta någonting för givet. Det spelar egentligen ingen roll vem man är som artist i dag, för varje platta är det som att börja från noll igen. 

– Det är otroligt mycket jobb, men det är det värt när folk sjunger med under spelningarna och känner det man själv känner när man skrev låten, säger Darin. 

Fakta: Darin

Namn: Darin Zanyar.

 

Ålder: 30 år.

 

Bor: Stockholm.

 

Aktuell: Med vårturné som startade den 22 februari.  Albumet ”Tvillingen” som släpptes den 24 november. 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag