Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Darin: Jag är stolt över att vara homosexuell

Folkkära artisten Darin Zanyar har kommit ut som homosexuell.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Det berättar han nu i ett inlägg på Instagram, samtidigt som prideveckan firas i Sverige.
Foto: Morgan Norman / Mdex Music
”Det tog mig ett tag, men jag är stolt över att vara gay. Glad pride!”, skriver han på Instagram.
Foto: Instagram.

Folkkära artisten Darin Zanyar är homosexuell – det berättar han nu i ett inlägg på Instagram

Artisten väljer att fira svenska prideveckan med att komma ut som gay, och hyllas nu av kändiseliten.

”Det tog mig ett tag, men jag är stolt över att vara gay. Glad pride!”, skriver han, och får kärlek av kändisar som Benjamin Ingrosso och Jessica Andersson.

”Tvillingen”-artisten Darin Zanyar, 33, tar tillfället i akt under firandet av prideveckan att komma ut som homosexuell.

I ett inlägg på Instagram skriver artisten, som slog igenom i ”Idol” 2004, om allas rätt att vara och älska den de vill, och att han själv är gay – något som det har tagit honom ett tag att acceptera.

Överöst av stöd och kärlek

”Alla i världen borde ha möjligt att vara stolta och accepterade för den de är. Jag vet att det kan vara svårt. Det tog mig ett tag, men jag är stolt över att vara gay. Glad pride!”, skriver artisten på Instagram.

I kommentarsfältet blir artisten överöst av stöd och kärlek, och profiler som Benjamin Ingrosso, Roger Nordin, Jessica Andersson och Rickard Herrey skickar alla röda hjärtan till Darin.

”Everyone has their own journey. Så lycklig för dig Darin, och vi finns alla här för dig vad än du behöver. Stor varm kram”, skriver Melodifestivalen-profilen Edward af Sillén i en kommentar.

Kronprinsessans tal: Alla har rätt att älska vem man vill

I år hålls ingen vanlig Pride-parad på grund av coronapandemin – i stället hålls en digital version. I lördags invigdes prideveckan av kronprinsessan Victoria, som höll ett direktsänt tal, där hon pratade om allas rätt att älska vem de vill.

Expressen har sökt Darin Zanyar för en kommentar.

https://www.instagram.com/p/CDbLU09hsrt/?igshid=9v78nsn90cie

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.