Darin är tillbaka – se nya musikvideon här

Bild ur Darins nya musikvideo till låten "Ta mig tillbaka". Se klippet i spelaren ovan.
"Videon är en nostalgitripp till min barndom och gamla minnen", säger Darin.
Darin.

Darin är tillbaka med nytt material, på svenska.

Nyligen släpptes låten "Ta mig tillbaka" och på måndag släpps videon till låten i en exklusivförhandstitt på Expressen.se

– Videon är en nostalgitripp till min barndom och gamla minnen, säger Darin som sedan sist också har lämnat de stora skivbolagen och ger ut sin musik på egen hand.

Vi är vana att höra Darin Zanyar, 27, i klatschiga popdängor och dansvänliga låtar på engelska. Men med nya låten "Ta mig tillbaka" är det en helt ny artist som tar sig ton. På svenska, med en stil som påminner mer om singer songwriter-låtar än floorfillers.

Lusten att skriva på svenska kom efter "Så mycket bättre" där hans tolkningar av Olle Ljungströms "En apa som liknar dig" och Magnus Ugglas "Astrologen" fick stor uppmärksamhet.

– Jag kände att det här måste jag göra igen eftersom det var så kul och kändes så bra, säger Darin på telefon från Berlin där han är på några dagars semester ("jag har bott här i två omgångar och har mycket vänner här" men nej, han hälsar inte på någon hemlig flickvän "jag är faktiskt singel").


LÄS MER: Darin och Maja om sin flört

Mauro Scocco lyssnade

– Jag hade aldrig skrivit texter på svenska förut, så jag visste inte hur det skulle bli. Det stora steget var bara att testa, men när jag väl började flöt det på.

Men ändå vågade han inte tro på att det var tillräckligt bra utan spelade upp det för familj och vänner först.

– Den första låten jag skrev var ganska långt innan de andra. Men så fick jag reda på att Mauro Scocco hade varit i studion och hört den låten och han tyckte att den var jättebra, så då kände jag mig lugn och fortsatte att skriva, säger han och skrattar.

Videon till låten har premiär på måndag och kan ses exklusivt på expressen.se från klockan 10 på morgonen. I den tar han oss tillbaka till sin barndom och de minnen han sjunger om i låten. Nytagna sekvenser blandas med videoklipp från hans barndom.

– Det var jättebra med de gamla klippen. Jag satt med min mamma och kollade igenom och valde ut några som passade bra till låten.

– De filmade och tog väldigt mycket bilder när vi var små, så det finns en del material.

Blir det extra personligt då?

– Jo men jag tycker verkligen det. Det var ju hela grejen med låten, den är ju väldigt självbiografisk. Jag har skrivit mycket olika texter, men jag har aldrig skrivit en sådan text.


LÄS MER: "Jag förstod att något var fel" 


"Är jättenöjd"

– Jag är jättenöjd med videon. Jag ville göra någonting enkelt, som förstärkte texten och alla de detaljer som jag sjunger om i låten.

Vad har du fått för reaktioner från fansen på din nya stil?

– Jag tänkte på det hur det skulle tas emot. För mig har det varit en naturlig process, men det har ju inte andra varit med i. Så jag tänkte att det kanske skulle bli reaktioner att oj, vad är det här för någonting. Men det har varit positiv feedback, till och mer än jag trodde. De har verkligen tagit till sig texten och folk har kommenterat mycket om den. Det har verkligen varit kul.

Skivan kommer i september. Kommer det att låta som första singeln?

– Det kommer att finnas både upptempo och lugna låtar, men det kommer att vara den organiska stilen. Lite i det stuket.


LÄS MER: Idolilskan mot Darin

"Skriver klart låtarna"

– Jag håller på att skriva klart skivan nu. Det blir mycket mer när man släpper det själv. Jag kommer att skriva klart låtarna. Jag har gjort mycket redan, spelat in stråk och sådana grejer. Men om man är så petig som jag tar det lite tid. Så det kommer jag att göra i sommar.

Så du ska inte ut och spela någonting?

– Nej, jag kommer att vänta tills jag släpper skivan. Så att det finns fler nya låtar att spela. Det blir efter hösten någon gång, men det är inget som är satt än.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.