Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför visar inte SVT ”Morden i Midsomer”

Här är tre nyheter att hålla koll på i dag.
Manjinder Virk i "Morden i Midsomer"Foto: SVT
Nick Hendrix och Neil Dudgen som Winter och Barnaby i "Morden i Midsomer".Foto: SVT

Nu bryts en lång och årlig tradition i SVT. 

Här är skälet till att det inte blir några nya avsnitt av ”Morden i Midsomer” efter ”Allsång på Skansen” den här sommaren. 

Samtidigt öppnar Nick Hendrix, som spelar kriminalinspektör Jamie Winter, för ännu fler avsnitt.

– Om det blir en 22:e säsong och jag kan vara med då kommer jag vara det. 

När ”Allsång på Skansen” har premiär i kväll bryts en tradition i SVT - när programledaren Sanna Nielsen säger farväl för första gången i sommaren väntar inget nytt avsnitt av långköraren ”Morden i Midsomer”. 

Inspelningen av seriens 21:e säsong startade i början av mars, och är ännu inte färdiginspelad. Detta medför, helt logiskt, att SVT inte kan sända några nya avsnitten i sommar. Samtidigt, och som bekräftat sedan tidigare, ska SVT ”sända serien när den haft premiär i Storbritannien”.

Neil Dudgeon som Barnaby

Bekräftat är även att Neil Dudgeon fortsätter att spela kriminalkommissarie John Barnaby i seriens 21:e säsong. Tillbaka är även Nick Hendrix i rollen som kriminalinspektör Jamie Winter.

– Som skådespelare säger man alltid att man inte vill göra en och samma grej under resten av sitt liv, men ”Midsomer” är ett så pass trevligt jobb att jag förstår varför vad man vill göra det i flera år, säger Nick Hendrix till brittiska Metro och fortsätter: 

– Om det blir fler avsnitt nästa år och en 22:e säsong och jag kan vara med då kommer jag vara det. 

Skådespelaren Annette Badland, känd från bland annat ”EastEnders” och ”Outlander”, gjorde entré i ”Morden i Midsomer” i säsong 20 som rättsläkaren Fleur Perkins. Även hon fortsätter i den kommande säsongen, men mer än så är ännu inte känt om de nya avsnitten förutom att det naturligtvis kommer ske ett och annat makabert mord. 

I stället för ”Morden i Midsumer” kommer SVT sända fjärde säsongen av ”Grantchester”.

Även här har förändringar skett då James Norton lämnat rollen som Sidney Chambers. I de sex nya avsnitten ersätts han av Tom Brittney, som spelar kyrkoherden Will Davenport. 

Ännu finns inget premiärdatum för ”Morden i Midsomer” säsong 21 i SVT. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.