Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför väljer Carola att vara särbo med kärleken Jimmy

Carola berättar i en stor intervju med Expressen om julshowen, nya planerna för 2019 och kärleken. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
– Det var en fullträff. Nu vill jag bygga vidare och göra en tradition med julshowen, säger Carola om showen i Steninge.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Carola berättar även om hur hon vill fortsätta skapa musik i Steninge. – Jag har tänkt att kanske göra musikaliska drömmar där ute i Steninge med en "Greatest hit" show med akustisk musik. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD
Kärleken Jimmy Källqvist, 47 äger en tomt intill, men har inte flyttat in hos Carola – ett beslut som paret tagit tillsammans.Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
– Det är ingen ring på fingret än men det får ta den tid det tar. Vi trivs i varandras sällskap och han är väldigt loveable, säger Carola. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Carola Häggkvist bor numera i Steninge slottsby med sina två barn Zoe, 9, och Amadeus, 20 - och där hon även uppträtt under vintern med "Jul med Carola". 

Här berättar sångerskan om  varför hon valt särboliv med kärleken Jimmy Källqvist, 47, och om planerna inför 2019.

– Jag vill låta fler drömmar gå i uppfyllelse.

Det har varit en hektiskt och intensivt för Carola, 52, som har uppträtt med "Jul med Carola" i Steninge slottsby i en gammal trälada under vintern. 

– Det var en fullträff. Nu vill jag bygga vidare och göra en tradition med julshowen. Jag skulle vilja göra den varje jul så att gemene man kan få komma och få en riktig julstämning. Det är bland det bästa jag har gjort i juletider, säger Carola Häggkvist.

Upplevelsen att uppträda på Steninge har fått artisten att inspireras till nya planer inför det nya året. 

– Jag har tänkt att kanske göra musikaliska drömmar där ute  i Steninge med en greatest hit-show med akustisk musik. Jag bygger långsamt mot mina 40 år som artist som är om fem år. Jag vill producera fram mer låtar, låta fler drömmar gå i uppfyllelse.

"Fått lite ro i själen"

Artisten själv beskriver julshowen som att hitta hem med publiken. 

– Jag har haft en önskan om att hitta en plats, en destination där jag kan slå ner mina pålar. Jag hade ingen aning om att det fanns en lada där. Här kan publiken komma och möta mig i en miljö som jag tycker är behaglig. Det har blivit en plats där jag kan hämta kraft, få lite ro för själen, säger Carola Häggkvist och fortsätter:

– Att spela i ladan är att gå lite back to basic med en vacker lantlig miljö. Jag är en country girl med all glam men jag tål också att få skit under naglarna. 

 

 

– Att spela i ladan är att gå lite back to basic med en vacker lantlig miljö. Jag är en country girl med all glam men jag tål också att få skit under naglarna, säger Carola om julshowen i ladan.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Sjöng för Drottning Silvia

Att hålla rösten i trim har varit viktig under vintern då det inte bara blivit sång i Steninge, men också på flera andra platser. 

Bland annat fick Carola äran att sjunga för Drottning Silvia inför hennes 75-årsdag.

– Rösten har varit bra. Man är som en idrottsman som försöker tänka långsiktigt för att rösten ska hålla hela vägen och hur mycket man kan orka. Jag har hållit på så länge så jag är en ”working machine” när det gäller, samtidigt som man inte ska ta mig för givet heller, säger Carola.

Hittade sin bostad i jakt efter spelplats

Det var när hon var på jakt efter en spelplats som hon även hittade sin nuvarande bostad i Steninge slottsby. 

– När jag var på jakt efter ladan så drogs jag dit. Det är naturligt och vackert där. Det är ett gammalt badhus och det passar bra för vi gillar att bada i vår släkt, säger Carola Häggkvist. 

I huset bor även dottern Zoe, 9, och sonen Amadeus, 20, som ännu inte flyttat hemifrån utan bor varannan vecka hos sina föräldrar. 

 

 

https://www.instagram.com/p/Bk0OvOzlGem/?utm_source=ig_embed

Därför lever Carola särboliv med kärleken

Kärleken Jimmy Källqvist, 47 äger en tomt intill, men har inte flyttat in hos Carola – ett beslut som paret tagit tillsammans.

– Det handlar om commitment, det beror på vilken läroskola man kommer ifrån men jag tycker det är bekvämt på ett sätt att bo ifrån varandra då man är väldigt självständig av sig. Men jag skulle heller inte rekommendera det, då man kan komma ifrån varandra. Jag hejar på familjeliv och att det kan se olika ut i dag, säger Carola Häggkvist.

På Instagram har Carola tidigare berättat om anledningen till parets beslut att leva särbos grundar sig på att paret inte är förlovade - något som artisten står kvar vid än i dag.

– Det är ingen ring på fingret än men det får ta den tid det tar. Vi trivs i varandras sällskap och han är väldigt loveable, säger Carola. 

 

 

Carola här tillsammans med kärleken Jimmy Källqvist. Paret lever särboliv - ett beslut som paret tagit tillsammans.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Äger hus i Sydafrika

Paret äger i stället ett hus tillsammans i Hout Bay utanför Kapstaden i Sydafrika sedan 2016. En plats som Carola beskriver som en plats där hon kan vara sig själv.

– Där nere kan jag gå runt obehindrat. Jag har ingenting emot selfies för det är okej här hemma. Men jag blommar kanske lite mer där och kan få vara privata Carola som är modigare och mer avspänd, säger Carola. 

https://www.instagram.com/p/BrCraRFBNal/?utm_source=ig_web_copy_link

Förutom att semestra i Sydafrika är även du även engagerad i olika välgörenhetsgrupper, kan du berätta mer om det?

– Jag tror på privat initiativ och att våga ta det steget. En väldigt fin historia ifrån Sydafrika är när jag besökte en man som bland annat jobbade med min trädgård. Jag skulle lämna en stekpanna eller vad det var hos honom och erbjöd att komma förbi där han bodde. Han blev väldigt överraskad och frågade om jag verkligen skulle komma till kåkstaden där han bodde. Hans familj bodde extremt litet men de var så extremt stolta. Det glittrade i deras ögon och det var viktigt att ta del och få se. Då blir man rikare på insidan, säger Carola och fortsätter:

– Min nyfikenhet gör också att jag dras till att våga utsätta mig. Det är viktigt att visa sina barn hur verkligheten ser ut. Men självklart är det inte alltid missär, det gäller att visa båda sidor.

Familjen besöker deras exotiska sommarställe två gånger per år och planerar att snart resa dit igen.

– Vi ska fira nyår där. Amadeus har redan varit där i tolv dagar med sina vänner. Det är kul att han kan åka dit och känner sig trygg där utan oss, säger Carola.

Hur kommer du att fira jul?

– Julen betyder mycket för mig och jag kommer njuta av den i år. Jag kommer vara uppe ganska tidigt då Zoe ska uppträda med sin kör under morgonen. Sjunger inte jag så sjunger någon annan, säger Carola och skrattar och fortsätter:

– Sen kommer vi åka förbi Klara kyrka för hemlösas julbord och kanske sjunga någon sång där. Musik är ju verkligen ett sätt att komma i julstämning. Annars kommer julen firas med nära och kära.