Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Därför vägrar Hugh Grant att synas i filmerna: ”Ful och tjock”

Dagens toppnyheter

Hugh Grant är mest känd för sina huvudroller i romantiska komedier.

Men framgången i genren har gett skådespelaren mindervärdeskomplex – och han vägrar göra sådana filmer mer.

– Jag har blivit för gammal, ful och tjock för att vara med i dem längre, säger Hugh Grant till The Hollywood Reporter.

Hugh Grant i filmen ”Love actually”. Foto: Twitter
Hugh Grant. Foto: RUNE HELLESTAD / STELLA PICTURES

Med sina världskända roller i filmer som ”Notting hill”, ”Fyra bröllop och en begravning” och ”Bridget Jones dagbok”, förknippas brittiska skådespelaren Hugh Grant, 58, med romantiska komedier mer än någon annan.

Men det har blivit ett problem för skådespelaren att han kopplas ihop med sina kända roller så mycket – då folk har orimliga förväntningar på honom.

I en intervju med The Hollywood Reporter berättar Hugh Grant sina tankar kring problemet.

– Folk såg alla de där romantiska komedierna där jag var en snäll kille skriven av Richard Curtis, som är en väldigt snäll kille. De brukade tänka: ”Åh, Hugh måste också vara så där”. Men jag är hemsk, skämtar han i tidningen.

Hugh Grant: ”Ful och tjock”

Hugh Grant har tidigare sagt att han har fått ett mindervärdeskomplex för att han bara är ”killen från romantiska komedier”. Men nu har han hittat ett sätt att komma bort från det, menar han. Han spelar helt enkelt inte roller i romantiska komedier längre.

– Jag har blivit för gammal, ful och tjock för att vara med i dem längre. Så nu har jag gjort andra grejer och känner marginellt mindre självhat, säger han i intervjun.

Hugh Grant gifte sig med svenska Anna Eberstein i en privat ceremoni i London 2018. Paret har tre barn tillsammans, det senaste föddes bara några månader innan parets bröllopsceremoni.

– Jag gillar svenskar mycket och är väldigt glad över att jag gifte mig med en, har Hugh Grant tidigare sagt i en intervju.