Därför uteblev prins Oscar från konsertdebuten

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Prins Oscar.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Årets Victoriastipendiat Armand Duplantis, kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Daniel under Victoriakonserten i Borgsholms slottsruin i samband med kronprinsessans födelsedag.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Daniel anländer till Victoriakonserten i Borgsholms slottsruin
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Prins Oscar var med på familjefotograferingen under dagen. 

Däremot medverkade han inte på Victoriakonserten. 

– Prins Oscar är väldigt ung och därför deltog han inte på konserten, säger hovets presschef Margareta Thorgren. 

Under dagen hade Kronprinsessan Victoria med familj fotograferats. Hela vägen fram till konserten var hela familjen samlad, men prins Oscar närvarade inte när den väl började. 

Margareta Thorgren, presschef på hovet, säger att de aldrig går ut i förväg om barnen kommer att delta eller ej – och att det inte är något undantag i år. 

– Det ska vara bekvämt för både föräldrar och barn att delta. Att sitta stilla på en konsert är rätt så krävande och därför så är kronprinsessparet måna om att det ska kännas bra för barnen den dag de deltar. Prins Oscar är väldigt ung och därför så deltog han inte på konserten och han har inte gjort det tidigare heller, säger Margareta Thorgren. 

Oscar Stembridge gjorde succé

Det medförde att prins Oscar missade framträdanden från The Mamas, Linnea Henriksson, Petra Marklund, Anne Sofie von Otter och Oscar Stembridge. 

Oscar Stembridge, 12, gjorde succé när han framförde Journey-låten ”Don't stop believing” och publiken både gungade och sjöng med. 

I publiken på Borgholms slottsruin satt årets Victoriastipendiat Armand Duplantis med sin mamma Helena och lillasyster Johanna, kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle, prins Daniel, prinsessan Sofia och prins Carl Philip.

– Det är en jättestor ära att få spela här och jag skulle vilja spela här många gånger till. Det här var bara så fantastiskt, sa Oscar Stembridge i programmet.

Låtvalet var också högst medvetet av Oscar Stembridge. 

- Jag valde ”Don't stop believing” för jag tycker att den passar in. Den handlar om att man ska tro på sig själv och fortsätta. Jag tror alla behöver det i dessa tider. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.