Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Därför umgås inte Bagge och Pernilla

Laila Bagge
Foto: Olle Sporrong
Pernilla Wahlgren
Foto: Olle Sporrong
Laila Bagge med kärleken Korosh
Foto: / SVEN LINDWALL EXP

På tv är det hon som dikterar renoveringsvillkoren.

Men i den mer komplicerade verkligheten tvingas Laila Bagge, 44, kompromissa om superbygget, med kärleken Korosh Kananian, 26,

– Om man fortfarande är tillsammans efter att ha renoverat då är det ett starkt förhållande, säger tv-profilen i en stor intervju om lyxhuset, relationen, bonusfamiljen, skönhetsingrepp och längtan bort från kändisskapet.

Vad roligt med en säsong till av ”Kan vi hjälpa till?”. Jag gillar hur ni går mot hemmafixarströmmen. Inte så mycket ljust och fräscht och förvaring, utan mer av ölkyl och rosévinspalm!

– Vad kul! Ja, vi vet inte riktigt vad vi kommer till, och sen hakar vi gärna på udda projekt. Som nu har vi byggt ett helt hus till en cykel.

Låter ju helt galet. Fast ditt renoveringsprojekt på hemmaplan verkar inte komma långt efter…

– Ja, nu är det faktiskt kaos. Vi bor alla i källaren, utan kök. Det funkar väl, men i helgen flyttade jag in på hotell för att minstingen (Kit, 5) inte skulle behöva bo i byggdamm.

Hur funkar det annars med renoveringen. Har Korosh något att säga till om?

– Här är det ju svårt, för han är väldigt bestämd och det är jag också, så då gäller det att kompromissa, och det är jag jäkligt dålig på. Man får bita sig i tungan ibland, och göra det ändå. Men han har bra smak, det är inte det. Man har bara olika syn på hur man vill ha det.

Ja, på tv är du ju väldigt lösningsorienterad…

– Det är klart att renovering är svårt också. Man får köra tills det blir rätt. Ibland göra två gånger. Sen tror jag att det är lättare att hjälpa andra än sig själv.

Jag får en känsla av att du är van vid det. Du fick ta mycket hand om dina småsyskon som barn, och sen startade du artistmanagement.

– Ja, så har det nog varit, från tidig ålder. Tycker jag någon är bra skickar jag gärna den personen i rätt riktning. Jag gör som jag önskar någon hade gjort för mig när jag var yngre, och stöttar gärna kvinnor.


LÄS MER: Laila Bagge vill inte gifta sig med Korosh 


Din egen karriär spretar rejält just nu med alla projekt. Går det bra?

– Det går jättebra! Nu håller jag på med ett ekologiskt hudvårdsmärke som jag tror jättemycket på.

Är du rentav på väg att sluta med tv?

– Nej, det kommer jag nog göra så länge man kan.

Många kvinnliga programledare pratar om hur svårt det är att åldras i rutan…

– Jag har inte hamnat där än. Men det borde inte vara tack och hej efter en viss ålder.

Kan du bli trött på att vara känd?

– Ja. Som offentlig får man passa sig hela tiden för att inte göra misstag eller säga något ogenomtänkt. Men det är inte synd om mig, även om man ibland önskade att man kunde gå och handla utan att få kommentarer.

Det ibland obarmhärtiga rampljuset… Hur ser du på att försöka vara evigt ung? Skönhetsingrepp?

– Det är inget jag har gjort. Men jag skulle inte dra mig för det, om det skulle behövas, om man får rynkor som gör att man ser arg eller ständigt trött ut. Sen har jag en man som verkligen är emot skönhetsingrepp och säger att du får absolut inte göra någonting. Det är ju fint.

Jag har inte kunnat låta bli att tänka lite på er, när jag sett tv-serien ”Bonusfamiljen” där de både bygger och försöker få ihop allt. Kan du känna igen dig i det?

– Nu har vi ju bara Kit som pendlar fram och tillbaka. Men annars är undervåningen med egen ingång Liams. Han fick den i och med att han börjar bli tonåring. Det är av egoistiska skäl, för jag vill att han ska bo hemma så länge som möjligt. Hans vardagsrum är bara glasrutor ut mot poolen. Han kan bara ta två kliv ut och hoppa i. Sen finns det ett rum till där nere som just nu är walk in closet, och som kan få bli Kits rum sen.LÄS MER: Laila Bagge om nya "Idol"-juryn 


Jag såg att ni hejade på Benjamin Ingrosso i Melodifestivalen. Hur umgås ni som storfamilj?

– Jag tycker det är viktigt att Kit har nära kontakt med sina kusiner. Så senast i helgen var han där, och för två helger sen sov de över hos Pernilla (Wahlgren) och alla kusinerna var där.

Umgås du och Pernilla?

– Vi pratar ju, Men nej, vi hinner inte. Hon har lika mycket som jag att göra.

Och hur är din relation till din exman Niclas Wahlgren i dag?

– Självklart så försöker vi ha en så bra relation som möjligt för Kits skull.

Har Niclas och Korosh träffats än?

– Nej.

Kommer du och Korosh någonsin att gifta er?

– Nej, jag är klar med det. Man kan bevisa kärlek på så många olika sätt. Vi har ju vårt förlovningsarmband som vi kallar det – jag och Korosh. Det är bara ett papper som fattas egentligen, annars är det ju samma sak.

Ett förlovningsarmband?

– Det är vårt sätt att visa att vi är tillsammans, ett armband där vi sätter i en diamantkula för varje år som går. Nu har vi två kulor, i december blir det en tredje.

Huset då? Det verkar nästan som att det är en större ”commitment” för dig än äktenskapet?

– Ha, ha! Vad baserar du det på?

Du byggde med Anders och Niclas, och nu med Korosh.

– Nej, det är nog mer att jag alltid har flyttat mycket, även som ung. Liam säger att jag tror att hela livet är ett inredningsprogram. Så jag kan inte säga att han blev glad över det här huset. Men han sa okej om vi bor här i minst fem år. Så nu har jag lovat det.

Har du och Korosh funderat på gemensamma barn?

– Nej, faktiskt inte, det har vi inte funderat på eller pratat om.

Har du några drömmar kvar att uppfylla då?

– Alla drömmar som kommer till mig nu är ny mark, och jag är inte rädd för att pröva. Hur dåligt kan det gå? Åt helvete? Inte mycket värre än så, och det är inte så farligt.

Ja, du verkar ju ha det väldig bra just nu, trots att ni bor i källaren.

– Jag har det jättebra. Jag trivs i källaren! Jag vet ju hur bra det kommer att bli sen när det är klart.

Andra säsongen av ”Kan vi hjälpa till” har premiär måndag 20.00 på TV3 och Viafree” 


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.