Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför tvingades Art
Garfunkel ställa in...

Art Garfunkel och Paul Simon på en bild från 2003. På fredagen och lördagen skulle Garfunkel spela i Göteborg respektive Malmö, men sångaren tvingades ställa in.Foto: Kathy Willens

Det råder stor förvirring kring Art Garfunkel.

Världsartisten – som enligt arrangören försvann från en spelning i Göteborg – tvingades ställa in på grund av sjukdom.

– Det är jättetråkigt, och vi har aldrig varit med om det tidigare, säger Niels Estrup, producent för Night of the proms i Skandinavien, till Expressen.se.

Art Garfunkel, 70, skulle på fredagen ha uppträtt i Göteborg som en del i konsertpaketet Night of the Proms med artister som Anastacia, Måns Zelmerlöw och John Miles.

Men strax innan det var dags för Art Garfunkel att gå på scen upptäckte arrangörerna att han var borta, rapporterade Sydsvenskan tidigt på söndagen.

– Det är ett mysterium. Jag körde honom till repetitionerna och han övade på lite låtar och texter i bilen och då verkade allt bra, sa arrangören Julius Malmström till Expressen.se tidigare på söndagen.

- Han hade lite problem med rösten och var lite ledsen för att det inte lät så bra i Stockholm, men fysiskt tyckte jag att han verkade frisk. Hur det var med det psykiska kan jag inte säga.

"Hela tiden vetat var han är"

Men enligt producenten för Night of the proms i Skandinavien berättade Art Garfunkels team att sångaren tvingades ställa in spelningarna på grund av sjukdom och att han aldrig varit försvunnen.

– Han ställde in fredagens spelning i Göteborg med 25 minuters varsel på grund av sjukdom. Vad det är för sjukdom vet jag inte, säger Niels Estrup till Expressen.se och fortsätter:

- Att säga att man inte visste var han var är att ta i. Alla var på plats i både Göteborg och Malmö, han var incheckad på hotell och så vidare. Sedan har vi i två omgångar fått höra att han inte skulle göra spelningen i Göteborg, och i Malmö på grund av sjukdom.

"Inte fått något sjukintyg"

Estrup berättar att Art Garfunkel enligt planen kommer att åka hem till USA på söndagen tillsammans med sina musiker.

– Det är jättetråkigt, och vi har aldrig varit med om det tidigare. Men showen fortsätter alltid.

När Expressen.se pratar med Julius Malmström senare på söndagen säger han så här:

– Vi tolkar det ju så också, att han är sjuk. Men vi har inte fått någon kontakt alls eller sjukintyg.

- Det är ett stort frågetecken. Niels har också gjort den tolkningen, men samtidigt var det ju så att vi helt enkelt inte hittade honom och inte fick någon kontakt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.