Foto: ENEWSIMAGE.COM / SPLASH NEWS / ENEWSIMAGE.COM / SPLASH NEWS SPLASH NEWSFoto: ENEWSIMAGE.COM / SPLASH NEWS / ENEWSIMAGE.COM / SPLASH NEWS SPLASH NEWS
 Foto: ENEWSIMAGE.COM / SPLASH NEWS / ENEWSIMAGE.COM / SPLASH NEWS SPLASH NEWS
Foto: E.J. FLYNN / APFoto: E.J. FLYNN / AP
 Foto: E.J. FLYNN / AP

Därför tog stjärnan paus – mitt i karriären

Publicerad

Nelly Furtado försvann från rampljuset efter sin stora hit ”I'm like a bird”.

Men tiden som följde blev tuff och stjärnan fick gå igenom många prövningar.

Under en turné fick stjärnan ett sammanbrott på scen och stjärnan lämnade allt för att vara med familjen, skriver sajten Nicki Swift. 

Sångerskan Nelly Furtado var 20 år när hon fick en monsterhit med låten ”I'm like a bird” i början av 2000-talet. Sångerskan belönades med en Grammis för låten som låg i över 24 veckor på Billboard-listan.

Men tiden som följde blev tuff för stjärnan. Furtado separerade från pojkvännen och pappan till hennes dotter Nevis.

Under en turné med skivan ”Loose”, med hitlåtarna "Maneater" och "Say it right", från 2006, blev allt för mycket för Furtado och hon bröt ihop på scen. 

– Jag fick ett sammanbrott på scenen. Jag var ute på turnén med ”Loose” och min dotter var med mig – jag var en mamma och sångerska ute på vägarna. Jag var helt utmattad. Då en kväll när jag gick på scenen och plötsligt insåg hur stressad jag var. Jag grät mig igenom de två första sångerna, har hon tidigare berättat för Daily Mail. 

 

LÄS MER: Därför försvann Kim Cattrall från Hollywood 

 

Tog paus från turnélivet

Nelly Furtado bestämde sig då för att ta en paus från turnélivet och vände hem för att vara fokusera på sin familj. 

– Jag har tillbringat timmar ensam i mitt hem i LA och bara stirrat rakt ner i golvet. Jag kände mig som en bedragare, och trodde att människor gillade mig för mitt utseende och inte för min musik, sa hon då. 

Enligt sajten Nicki Swift var Furtado stressad över samtidens krav på att hon ständigt skulle vara uppkopplad på sociala medier, då hon själv föredrog att kunna leva sitt liv i lugn och ro.

 

LÄS MER: Stjärnan försvann helt – berättar sanningen 

 

Gifte sig i hemlighet

Nelly Furtado ska under perioden i mitten av 2000-talet ha börjat dejta Demacio Castellon efter ett samarbete på skivan ”Loose” 2006. Hon kallade honom sin ”hemliga pojkvän” i en intervju med People 2007 och berättade om förhållandet året efter. Artisterna gifte sig i hemlighet, men separerade senare 2016.

– Jag är singel nu, någon behöver uppdatera min WIkipedia-sida – det hjälper mig inte på traven i dejtinglivet, sa hon då i en radiointervju.

Hon berättade också att hon använde låtskrivandet för att komma i balans igen efter separationen.

2012 kom ett nytt album "The Spirit Indestructible”, men efter det tog hon ytterligare en paus från artistlivet i fem år för att hitta tillbaka till sig själv. Bland annat ska hon ha jobbat på sin dotters skola och tagit lektioner i keramik.

 2017 gick hon åter in i studion för att spela in skivan ”The Ride”

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag