Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför tar Linus avstånd från ”Wahlgrens värld”

Linus Wahlgren avslöjar livsvalet i relationen med exfrun
Linus Wahlgren gästar ”Renées brygga”.
Han berättar bland annat om varför han inte vill synas i ”Walhgrens värld”. Foto: /IBL / /IBL
Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren visar betydligt mer av sig själva i tv än vad Linus Wahlgren gör. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Hela familjen Wahlgren 1987. Foto: BERNT CLAESSON

Precis som majoriteten av sina familjemedlemmar lever Linus Wahlgren ett liv i nöjesbranschen – men skådespelaren vill inte synas i tv i onödan.

I TV4-programmet ”Renées brygga” erkänner Wahlgren att han medvetet håller sig borta från realityserier, och att han behandlats sämre i branschen på grund av att han är ”en Wahlgren”.

– Det har tagit ett par år för att visa vad för typ av skådespelare jag är. Det har slagits igen några dörrar för att man förknippar mig med hela min familj, säger Linus Wahlgren i programmet.

Linus Wahlgren, 43, är en framgångsrik skådespelare och musikalstjärna, med roller i julkalendern, SVT:s ”30 grader i februari” och hyllade Broadway-musikalen ”Book of Mormon”.

Trots det funderade han som tonåring att inte bli skådespelare – för att han inte vill ha samma jobb som resten av familjen.

– Då hade jag någon period där jag kände att jag kan ju inte göra som alla andra i familjen. Peter, min äldsta brorsa, jobbade ju inom bankvärlden. Det svarta fåret, skämtar Linus Wahlgren i ”Renées brygga”.

”Man förknippar mig med hela min familj”

Hon konstaterar att han har förlorat roller på grund av den familj han kommer ifrån.

– Det har tagit ett par år för att visa vad för typ av skådespelare jag är. Det har slagits igen några dörrar för att man förknippar mig med hela min familj, så det blir svårt att se mig i ett visst sammanhang.

– Det är klart att har varit jobbigt i vissa perioder, när man känt: ”Varför får inte jag chansen att provfilma för den saken?” eller ”Varför vill inte den regissören träffa mig när han vill träffa mina kolleger?”.

Programledaren Renée Nyberg undrar om Linus Wahlgren medvetet försökt hålla sig borta från familjens strålkastarljus – stora delar av familjen syns till exempel regelbundet i systerns realityserie ”Wahlgrens värld”.

– Man blir så förknippad med sin familj ändå, så jag behöver ju inte vara med i varje program som alla i familjen är med i. Plus att jag inte är lika bekväm med att vara personlig 24 timmar om dygnet. De bjuder så mycket på sig själva, men jag skulle inte orka det, säger Linus Wahlgren ärligt i TV4-programmet.

Ville inte vara för personlig 

Som skådespelare vill Wahlgren inte heller visa för mycket av sitt privata jag, för att inte förstöra tittarnas upplevelse av hans skådespelarinsatser.

– Sen är det också en balansgång när man jobbar som skådespelare, att det det kan krocka lite om man ser mig sitta på toaletten med öppen dörr och skrika till min familj liksom, och nästa dag spela en roll i en tv-serie. Man pajar lite illusionen då. Så det är en balansgång hur mycket man ska vara personlig.

”Renées brygga” sänds på onsdagar klockan 21.00 på TV4, TV4 Play och C More.

Expressen har sökt Linus Wahlgren för en kommentar.

Jessica Wahlgrens passning till Linus Wahlgren – 7 år efter skilsmässanVisa beskrivning

Se senaste avsnittet av Bara Nyheter här:

Sex stora nyheter sammanställda i ett nyhetsprogram.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.