Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Därför syns inte Morbergs hustru Inese i rutan

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: SUVAD MRKONJIC
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Per Morberg och Inese Morberg har varit gifta över 30 år, men hon har valt att hålla en låg profil och syns sällan i offentligheten.

I TV4:s direktsändning skickade Morberg en kärlekshälsning till sin hustru – och förklarade att hon vill vara hemlig.

– Hon är hemlig. Hon är värre än Garbo. Hej älskling, säger han i TV4:s ”Efter tio”.

Kocken och skådespelaren Per Morberg, 58, och psykoterapeuten Inese Morberg, 64, blev ett par för 38 år sedan. De har hållit ihop sedan dess och har fem döttrar ihop. 

Under onsdagen gästade Per Morberg ”Efter tio” i TV4 – och passade på att skicka en kärlekshälsning till sin hustru i direktsändning. När ett klipp från Morbergs kommande serie ”Morberg lagar” visades så skymtades Inese Morberg i en roddbåt.

– Där är Inese. Som vi har bjudit in så många... säger programledaren Malou von Sivers.

– Kan inte Inese vara med? Nej, det kan hon inte. Hon var där ett litet ögonblick. Hon är hemlig. Hon är värre än Garbo. Hej älskling. Tänk på mig i dag, jag gör det, säger Per Morberg och fortsätter:

– Ska vi stå här hela inslaget? Ska vi aldrig sitta där och vara vuxna? 

Per Morberg visar kärleken

Förra sommaren berättade makarna om sitt äktenskap i en radiodokumentär i P1. Där berättade Inese Morberg om att hon tvivlade på relationen.

– Vi är inte särskilt kärleksfulla personer, vi önskar att vi vore det, sa Inese Morberg och fortsatte:

– Hur vet man att jag vill vara kvar i det? Det vet man inte. Jag hymlar inte med det. Jag vet inte det.

Per Morberg avslutade radioprogrammet med att säga orden:

– Det är en helt unik människa. Och så otroligt vacker i ceriserött och purpur. Ju äldre hon blir desto vackrare blir hon. Det är en livskamrat.

Efter att dokumentären sändes har Per Morberg visat sin kärlek till hustrun öppet flera gånger. När hon fyllde år skrev han på Instagram:

”I dag fyller min underbara fru Inese år. Tack för att du står ut med mig och jag älskar dig mer och mer för varje dag som går”.

Morberg har nyligen lämnat TV4 efter 15 år för att göra en egen satsning på webb-tv-programmet ”Morberg lagar”, något han nu är i färd med att lansera. Han har tidigare varit en av TV4:s stora stjärnor med framgångsrika program som ”Vad blir det för mat”, ”Jakt och fiske” och ”Sveriges mästerkock”.