Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Därför stormade Kanye West scenen: ”Gud ville”

Här bryter Kanye West ihop inför publiken.
På VMA-galan 2009 gick Kanye West upp på scenen och ryckte mikrofonen från Taylor Swift.
Foto: JASON DECROW / AP FR103966 AP
Nu menar Kanye West att det var Guds vilja.
Foto: DOULIERY OLIVIER/ABACA / STELLA PICTURES/DOULIERY OLIVIER/ABACA

Vi minns alla när Kanye West stormade scenen under Taylor Swifts tacktal på VMA-galan 2009, för att hylla Beyoncé.

Nu berättar artisten att det var Guds vilja att han skulle avbryta, i podcasten ”Cannon's class”.

– Om Gud inte hade velat att jag skulle springa upp på scenen och säga att Beyoncé hade den bästa videon, hade han inte satt mig längst fram, säger Kanye West i podcasten.

”Yo Taylor, I’m really happy for you, I’ma let you finish – but Beyoncé had one of the best videos of all time”.

Få har kunnat glömma när Kanye West valde att kliva upp på scenen under VMA-galan 2009, när Taylor Swift tog emot pris för ”Bästa kvinnliga musikvideo” – allt för att han tyckte att Beyoncé borde ha vunnit i stället. Swift vann för ”You belong with me”, men West tyckte att Beyoncés ”Single ladies” borde ha vunnit priset. 

Det hela slutade med att Beyoncé vann ”årets video” i stället, och då bjöd upp Taylor Swift på scenen igen, så att hon fick avsluta sitt tacktal.

Kanye West på scenen när Taylor Swift vann

Nu ger Kanye West sin sida av den kontroversiella händelsen, i Nick Cannons podcast ”Cannon's class”. Rapparen tycker nämligen att det hela var Guds vilja.

– Om Gud inte hade velat att jag skulle springa upp på scenen och säga att Beyoncé hade den bästa videon, hade han inte satt mig längst fram, säger Kanye West i podcasten, och fortsätter:

– Då hade jag suttit längre bak och de hade låtit det priset vara först ut, och han hade inte gjort det så löjligt. För jag hade aldrig hört talas om den här personen förut och ”Single ladies” är en av de bästa videosarna genom tiderna.

”Gud ger mig den här informationen”

Han förklarar att Gud inte gav honom några andra direktiv än att bryta in.

– Just nu så ger Gud mig den här informationen och han ger mig inte någon annan information... Så det betyder att han vill att jag ska säga det här nu.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.