Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Därför stoppas Sigrid Bernson från Let's dance

Sigrid Bernson och Robin Bengtsson i Let's dan
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Sigrid Bernson har tidigare berättat att hon kämpat med utmattningssyndrom i över två år. 

Det är det som gör att hon inte kan ställa upp i ”Let's dance” just nu. 

– Helt ärligt så har jag både trappat upp i jobb och sedan också gått tillbaka, sedan gått upp igen med rådgivning av läkarna då, säger proffdansaren i ”Prestationspodden”.

I flera år har Sigrid Bernson, 33, tävlat i Let's dance och sista gången hon var med fann hon dessutom kärleken i Robin Bengtsson, 31. 

Nyligen berättade proffsdansaren att hon brottats med utmattningssyndrom i över två års tid.

– Jag fick inte luft, kunde inte andas och helt plötsligt så försvann min syn helt och jag kunde inte prata. Min tunga och mitt ansiktet blev helt förlamat. Kommer bara ihåg att min kompis fick sitta och slå mig i ansiktet för att jag inte skulle tuppa av innan ambulansen kom. Jag trodde på riktigt att jag skulle dö. Trodde att nu är det slut, nu dör jag, sa hon då på Youtube. 

Robin Bengtsson har stöttat henne under den svåra perioden och menar att det var tur i oturen att coronapandemin kom just när den gjorde det.

– På något sätt har det varit pandemi under hela den tiden det pågått så jag har varit ganska mycket ledig och varit hemma mycket och stöttat och så. Det har känts bra att man inte har varit ute och jobbat 200 dagar om året, berättade han inför Melodifestivalen. 

– Jag har bara försökt att inse att det kan ta väldigt lång tid tillbaka och att man inte ska stressa det, bara försöka underlätta vardagen så mycket man kan.

Nu berättar Sigrid Bernson i podcasten ”Prestationspodden” att hon är tillbaka på jobbet. 

– Min vardag idag är väl att jag jobbar. Men jag tar bara på mig jobb där jag känner att det känns bra i magen. 

Att komma tillbaka har inte varit helt lätt. 

– Helt ärligt så har jag både trappat upp i jobb och sedan också gått tillbaka, sedan gått upp igen med rådgivning av läkarna då. 

Att kasta sig tillbaka in i dansen i TV4 finns dock inte på kartan. 

– Jag kan absolut inte göra ”Let's dance eller Mello eller något stort projekt, för det är ju jobb som kräver 100 % och mer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.