Ingvar Oldsberg och Maria Sandeblad vill gifta sig på Kuba. Foto: /IBL / /IBLIngvar Oldsberg och Maria Sandeblad vill gifta sig på Kuba. Foto: /IBL / /IBL
Ingvar Oldsberg och Maria Sandeblad vill gifta sig på Kuba. Foto: /IBL / /IBL
Ingvar Oldsberg. Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSENIngvar Oldsberg. Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN
Ingvar Oldsberg. Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN
Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSENFoto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
 Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Därför ställdes Ingvar Oldsbergs bröllop in

Publicerad

Ingvar Oldsberg ville gifta sig med sin Maria på Kuba i år - men bröllopet ställdes in.

Nu berättar "Bingolotto"-programledaren varför paret inte kunde gifta sig.

– Planen var att göra det på Kuba men det var mer komplicerat än vi antog, säger Ingvar Oldsberg till Hänt.

"Bingolotto"-programledaren Ingvar Oldsberg, 72, hade planer på att gifta sig med kärleken Maria tidigare i år, men bröllopsplanerna tvingades läggas på is.

Programledaren och den blivande frun ville nämligen gifta sig på Kuba - något som var lättare sagt än gjort.

För Hänts Lotta Gray berättar han att pappersarbetet gjorde att paret inte kunde gifta sig där de ville.

– Tidningarna skrev att vi ställde in det på grund av hälsoskäl men det var var mer pappersgrejer och förberedelser. Planen var att göra det på Kuba men det var mer komplicerat än vi antog och måste eventuellt ske här för det måste prepareras på ett annat sätt, säger Ingvar Oldsberg till sajten.

 

LÄS MER: Oldsberg bröt ryggen i hemmet

 

Ingvar Oldsbergs särboliv med Maria

 

LÄS MER: Oldsberg inte i Sverige – missar Bingolotto

 

Men trots bröllopsmotgången är paret lyckliga, och lever som särbos i Göteborg. Paret blev tillsammans 2012.

– Vi ses hos mig, lagar middag vid 17, och sedan går hon hem till sig framåt kvällen. Hon går upp tidigt, sitter inte uppe som jag och tittar på tv till 2 på nätterna. Hon bor precis här uppe, nära mig, berättar Ingvar Oldsberg för Hänt.

Ingvar Oldsberg har gått igenom svåra år med cancer och hjärtproblem, och har tvingats till flera operationer.

– Jag fick cancer i ändtarmen för några år sedan. En kula stor som en valnöt. Jag har opererats och strålats men den upptäcktes inte i tid. Och så fick jag pacemaker förra året men den krånglar, den är inte kalibrerad på rätt sätt så ibland känns det som att den slår flera slag åt gången, säger han i Hänt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag