Polska Margaret har väckt uppståndelse med sin toalett. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESPolska Margaret har väckt uppståndelse med sin toalett. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Polska Margaret har väckt uppståndelse med sin toalett. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
"Jag har använt den nu, det gick inte att spola". Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN"Jag har använt den nu, det gick inte att spola". Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
"Jag har använt den nu, det gick inte att spola". Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Därför spolar Margaret toaletten i Melodifestivalen

Publicerad

Den oväntade toalettstolen på scen har varit den stora snackisen kring debutanten Margaret i Göteborg och den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2018.

Men under fredagens repetitioner hade Margaret plötsligt valt att spola toaletten.

Nu berättar sångerskan varför.

– Jag har använt den nu, det gick inte att spola. Den måste vara trasig, säger hon.

Polska sångerskan Małgorzata Jamroży, känd under artistnamnet Margaret, debuterar i Melodifestivalen 2018 med bidraget "In my cabana" och tävlar i den andra deltävlingen som sänds från Göteborg.

Under repetitionerna av "In my cabana" har den stora snackisen kring Margaret varit den något oväntade scenrekvisitan – en toalettstol.

 

LÄS MER: SVT:s varning till Samir – efter kärlekskuppen 

 

Under torsdagens repetitioner fick pressen se hur sångerskan satte sig ner på stolen och för att snabbt resa sig upp igen och fortsätta sjunga.

Under fredagens repetitioner var toaletten dock ett minne blott.

– Jag har använt den nu, det gick inte att spola. Den måste vara trasig, säger Margaret.

"Jag har använt den nu, det gick inte att spola", säger Margaret.Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Margaret om Melodifestivalen 2018

2013 representerade Margaret Polen i Baltic Song Contest där hon kom på en andraplats i finalen. Nu debuterar hon alltså i den svenska Melodifestivalen.

– Jag är lika stressad som jag är uppspelt, säger Margaret.

Vad är du stressad över?

– Det är bara en stressig situation här. Det kommer vara väldigt mycket folk och Melodifestivalen är ju så viktig i Sverige. Nu ska jag upp på scen här och folk ska titta på mig, det är läskigt mannen.

I "In my cabana" sjunger Margaret bland annat "Got my best dress on me, gonna go get frisky, rather be safe than sorry, let’s go ape in my cabana".

– Det är en sexig låt som passar bra på sommaren. Det är ju så kallt här i Sverige just nu så det är bra att få in lite värme.

 

LÄS MER: Jonas Gardell om svåra tiden efter Rikard Wolffs död 

 

Vad har du för förhållande till Sverige?

– Det var faktiskt ett svenskt skivbolag som hittade mig och jag arbetar med svenska producenter hela tiden. Jag har varit här så många gånger och har många svenska vänner. Jag känner mig väldigt nära Sverige.

Har du något stöd från Polen på plats här i Göteborg?

– Ja jag har faktiskt både vänner och lite fans som kommer, det är så gulligt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag