Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför slutar hon
vara Amy Diamond

Amy DeasismontFoto: Tv4
Amy DeasismontFoto: /Ibl / /IBL
När hon slog igenom kallade hon sig Amy DiamondFoto: Cornelia Nordström / Scanpix / CODE 8000 EXPRESSEN

Amy Diamond har vänt blad.

I dag använder den tidigare barnstjärnan sitt riktiga namn Amy Deasismont och i TV4:s "Nyhetsmorgon" berättar hon om sin nya riktning och om hur hon använder sin ångest som en drivkraft.

– Första gången blev jag väldigt rädd, säger hon.

Amy Deasismont, tidigare känd som Amy Diamond, slog igenom när hon bara var 12 år gammal. I dag gästade hon "Nyhetsmorgon" i TV4 och berättade bland annat om varför Amy Diamond inte finns längre.

– Det låter så dramatiskt. Den musiken jag släppte förut finns ju fortfarande så det är inte som att något har dött. Men nu släpper jag musik under mitt riktiga namn och kommer fortsätta med det, säger Amy Deasismont i "Nyhetsmorgon".

Hon berättar också om varför hon valde att slopa sitt gamla artistnamn.

– Det började lite med att jag var runt med filmen ("Min lilla syster", reds anm.) och då använde folk mitt riktiga namn. Efter det kändes det bara väldigt onaturligt att gå tillbaka, säger Amy Deasismont i programmet.

Att hon valde att byta, eller snarare återgå till sitt riktiga namn, var inte en reaktion på något.

– Nej faktiskt inte, jag får ju inte panik när jag hör mitt gamla artistnamn. Det är bara bra känslor för den perioden.

 

LÄS MER: Amy Diamond berättar om sin ångest

 

Amy Deasismont berättar också att hon inte arbetat aktivt för att tvätta bort stämpeln som barnstjärna.

– När jag blev tonåring var det mycket prat om det för jag var ju så väldigt liten när jag började. Att man ska göra en förändring och ta ett steg bort från det förflutna och så vidare. Men jag bestämde mig för att jag inte ska förhålla mig till det och tänka att jag måste bevisa något utan mer fokusera på att skriva och göra musik som jag gillar, säger hon och fortsätter:

– Jag tror att det är lite hämmande om man tror att man måste motbevisa något eller förhålla sig till fördomar och så där. Det är bättre att bara köra på.

Amy Deasismont: "Jag var alltid jätteledsen"

Samtidigt har kändisskapet haft sina baksidor.

– När jag gick i skolan var jag ganska känslig. Jag ville känna mig som alla andra och jag var alltid jätteledsen när jag hörde någon använda mitt artistnamn i skolan. Det kändes som att de inte kände mig. Så jag har alltid tyckt att det har varit viktigt att hitta riktiga vänner. Den uppmärksamheten var inte så rolig egentligen.

I "Min lilla syster" spelar Amy Deasismont en ung tjej som lider av en ätstörning, en tämligen mörk roll.

– Jag kunde relatera till ångestdelen av det så det kunde jag verkligen jobba med. Men det är klart att det är svårt att trigga i gång sin ångest varje dag i åtta veckor och gråta massor varje dag för att sedan bli stabil igen när det är slut. Så det var några månader där som man bearbetade saker i efterhand.

 

LÄS MER: Amy Diamond om sin svåra kamp mot ångesten

 

Amy Deasismont säger också att hon använder sin ångest som en drivkraft.

– Jag kommer nog alltid ha ångest. Sedan går det upp och ner. Jag har väldigt höga toppar också så man får se det positiva i det. Men det är bra att ha kontakt med de delarna av sig själv när man jobbar. Det är en tillgång att ha mått dåligt för då kan man förstå sig på andra människor, säger hon i "Nyhetsmorgon" och fortsätter:

– Jag minns när jag var tonåring, jag visste ingenting om ångest och första gången jag fick det blev jag väldigt rädd.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.