Därför slutade Ed Sheeran med alkohol

Ed Sheeran på Ullevi 2018. Artisten spelade två gånger om för ett utsålt Ullevi.
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES
Ed Sheeran på väg in till domstolen i London. Han anklagades, och friades sedan, för att ha plagierat till låten ”Shape of you”:
Foto: AARON CHOWN / AP TT NYHETSBYRÅN

Premium: Ed Sheeran upptäcktes 2011, tog revansch på sina mobbare och har i flera år varit en av de mest spelade artisterna i världen på Spotify.

Han har också flera gånger anklagats för plagiat och så sent som i våras vann han ett stämningsmål om monsterhiten ”Shape of you”.

När han inte står på världens största scener så lever Ed Sheeran ett stillsamt familjeliv med frun Cherry Seaborn och parets två små barn.

Nu väntar två spelningar på Ullevi i Göteborg. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Kunderna slår larm – brist på tomatpuré

Premium: Kunderna slår larm om tomma hyllor • ”Generell brist”

Tryckvågor kan användas för att stoppa nya attacker

Premium: Ljud och tryckvågor mot dykare • Experten om attacker: ”Jättesvårt att upptäcka”

”Ultranationalister kan genomföra palatskupp”

Premium: Storbritanniens tidigare generalstabschef om Putins kärnvapenhot