Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför slutade Bagge att dricka alkohol

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Anders Bagge berättar att utredningen var hans räddning.
Foto: Olle Sporrong
Foto: Olle Sporrong
Foto: Olle Sporrong

Anders Bagge var tvungen att dricka öl för att klara av möten - nu ringer han runt för att be om ursäkt till de han sårat i livet.

Efter adhd-diagnosen har han nolltolerans mot alkohol och ny livsstil, berättar han i podden Bagge & Bagge med exfrun Laila.

– Tidigare har man försökt döva det med pilsner eller på något annat sätt för att man mått så jävla risigt, säger Anders Bagge i podcasten.

I går släppte Laila Bagge och Anders Bagge sin podcast Bagge & Bagge. Det började med ett avsnitt där exmakarna tjafsade om bröst. Men avsnitt två, som också kom i går, bjöd också på djupare samtalsämnen mellan de båda "Idol"-jurymedlemmarna.

Inte minst då Anders Bagge berättade om sin adhd-diagnos han fick för två år sedan - och som förändrade livet.

"En förklaring till mycket"

Han beskriver hur "Idol" har gett honom en välbehövlig struktur i livet, samtidigt som han själv rensat i sin omgivning och tagit in hjälp för att få ordning på sitt liv.

– Det har förändrat så mycket i mitt liv, det är en förklaring till väldigt mycket, säger Anders Bagge som valt att berätta om diagnosen för att hjälpa och inspirera andra.

I podden berättar Anders hur han i dag ringer runt och ber om ursäkt till människor han kan ha sårat längs vägen.

– Jag ringer runt och ber om ursäkt och skriver mejl där jag ber om förlåtelse ibland för att jag betett mig på vissa sätt. Det har att göra med att man inte förstår sig själv. Det är det jag börjat jobba med, att vara här och nu och analysera, säger Anders Bagge i podcasten.

Bagge: "Ville inte såra personen"

Det är längre tillbaka i tiden, säger han till Expressen.

– Det är allmänt jag skrivit till många, jag skriver att jag inte ville såra personen, om jag gjort det, och sådant.

Under perioder kunde han tidigare inte ens gå in i ett rum, berättar han också i podden.

– Tidigare har man försökt döva det med pilsner eller på något annat sätt för att man mått så jävla risigt. Nu har jag börjat ta tag i saker. När man får struktur mår man skitbra, säger Bagge.

– Ett tag kunde jag inte ens gå in i ett rum när det var tre stycken där, hela ryggen var svettig och jag var tvungen att ta tre-fyra öl för att ens våga gå in på ett möte utomlands. Jag hade sådan jävla press över bröstet. I dag klarar jag av det mesta men jag att jag måste sova, äta rätt och noll konsumtion av alkohol eller någonting, säger Anders.

Han berättar vidare för Expressen om hur han numera skriver ner idéer och saker han ska göra, allt för att få struktur och kunna varva ner.

– Jag har aldrig gjort det i tv eller så men när man varit ute och haft lunchmöte tar man två pilsner för att våga, men inte sista två åren. Men nu vet jag vad man måste göra för att klara av det, och det absolut bästa åtminstone för mig är absolut ingen alkohol. Det funkar inte, säger Bagge och berättar att han ofta inte kunde varva ner.

"Rutinerna är viktiga"

– Då tog man en bastu och pilsner, nu slutar jag 21 i stället för 23 så jag varvar ner. Rutinerna är det viktiga, det går i ett med mina tankar. Lyssna på dina signaler, det måste man, säger han.

Efter berättelsen är det många som hör av sig. Det är det viktiga för Bagge, att andra inspireras.

– Försök lägg ifrån dig sakerna som gör att det blir för mycket att tänka på. Jag skriver ner allt, jag har whiteboards överallt i huset. Det är så jävla skönt, då kan jag sova gott. Den här utredningen var min räddning. Jag mår så sjukt bra nu, säger han.

FAKTA

Anders Bagge

Ålder: 46

Bor: Ekerö

Gör: Jurymedlem i "Idol"

Aktuell: Driver egna skolan Dreamhill Academy, jurymedlem i "Idol". Har en podcast med exfrun Laila Bagge på baggeochbagge.com.

Bakgrund: 1997 startade han produktionsbolaget Murlyn Music. Han har även skrivit och producerat låtar åt Madonna, Janet Jackson, Santana, Jennifer Lopez, Nick Lachey, Jessica Simpson, Céline Dion och Enrique Iglesias.

2008 startade han Dreamhill Studios, en sammanslagning av Khabang-studion och Murlyn Music Studios i specialbyggda lokaler i anslutning till sin villa på Ekerö.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.