Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför skilde sig Ernst och Helene Billgren

I ”Stjärnorna på slottet” berättar Ernst Billgren för första gången om beslutet.
Ernst Billgren.
Foto: Ulrika Malm / SVT
Årets gäng i ”Stjärnorna på slottet”.
Foto: Ulrika Malm / SVT

Ernst och Helene Billgren var Sveriges stora konstnärspar i trettio år. Men 2012 valde de plötsligt att gå skilda vägar. 

I ”Stjärnorna på slottet” berättar Ernst Billgren för första gången om beslutet.

Paret Ernst, 63, och Helene Billgren, 68, träffades på konstskolan, gifte sig 1983, och fick snart barnen Elsa och Sigge. För omkring ett år sen deltog hela familjen i realityserien ”Äkta Billgrens”, trots att Ernst sedan 2014 är gift med Julia Billgren, 37.

I ”Stjärnorna på slottet” beskriver Ernst Billgren förra äktenskapet som en slags verkstad av barn, familj, hus och två karriärer:

– Sen efter trettio år då var det färdigt, och barnen flyttar ut. Den avgörande punkten var att de skulle byta stammar också.

– Det var någon form av skarv helt enkelt. Det är nästan oförskämt att vara ihop så otroligt länge som vi var i ett kreativt yrke. I trettio år. Trettio väldigt bra år.

Ernst och Helene Billgren 1999.
Foto: BJÖRN LUNDBERG

”Barnen for ut”

Även nu intygar Ernst Billgren att stambytet spelade roll.

– Det var ju ett väldigt fint hem där på Grev Turegatan. Det skulle rivas ned, och väggarna skulle bultas bort. Det var mittpunkten för hela stora gänget människor. Barnen for ut, och hemmet vältes omkull på något sätt.

– Det var ett naturligt sätt att vända blad. Man är ju van i ett kreativt yrke – att fast allting är perfekt så ska man ändå hitta på något helt annat. Att det finns något i rörelsen som är viktigt. Man funderar alltid över var energin finns.

Den var borta?

– Jag hittade inget att klaga på, och bara det var ju oroväckande.

Ernst Billgren berättar att han annars inte är van vid att prata om skilsmässan:

– Jag försökte hålla mig till programidén och dela med mig. Jag är lite stolt över att jag ens satt kvar när vi pratade om personliga saker.


Billgrens vägran – vill inte svara på Perrellis fråga

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.