Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför separerar Rickard Olsson från yngre kärleken

Här är "Bingolotto"-programledarna vi minns
Therese Broberg, 34 och Rickard Olsson, 52, har separerat. Foto: EXPRESSEN
Rickard Olsson berättar nu hur ålderskillnaden var en stor anledning till parets beslut. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
”Det är ju 18 års ålderskillnad mellan oss och då krävs det nog att man möts på mitten någonstans. Och det var vi ganska dåliga på”, säger Rickard Olsson.Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Rickard Olsson, 52 och Therese Broberg, 34, gick i veckan ut med att de har separerat.

För Expressen berättar nu ”Bingolotto”-profilen om vägen fram till beslutet.

– Det är ju 18 års ålderskillnad mellan oss och då krävs det nog att man möts på mitten någonstans. Och det var vi ganska dåliga på.

Efter tio år tillsammans är kärleken mellan Rickard Olsson och den 18 år yngre Therese Broberg över.

Paret bestämde sig för att gå skilda vägar i maj, efter att ha satt sig ner tillsammans och pratat igenom relationen.

– Vi sa att 'vi sätter oss i kväll och snackar', och sen så var det över på fem minuter. Det var så ömsesidigt. Vi ältade inte heller om varför eller vem som hade gjort något fel, eller vem som var besviken eller sådär, berättar Rickard Olsson.

 

Enligt ”Bingolotto”-programledaren hade paret under en längre tid glidit ifrån varandra, och han beskriver separationen som en del av ”en långsam process”.

– Det har varit något år där det har varit halvsegt. Där vi har känt att ingen tagit initiativ i relationen. 

”Levde två parallella liv”

Olsson pekar på ålderskillnaden som den största faktorn till parets tuffa beslut.

– Det är ju 18 års ålderskillnad mellan oss och då krävs det nog att man möts på mitten någonstans och det var vi ganska dåliga på, på slutet. Vi levde två parallella liv och vi möttes för sällan i livet.

Under sommaren har Rickard Olsson och Therese Broberg fortfarande bott tillsammans, men till veckan flyttar Broberg ut ur deras gemensamma hem.

Hur har det varit att bo tillsammans fast ni gjort slut?

– Det är som att man sätter livet på paus. Det är väldigt lätt att man gör illa varandra i det där läget också. Att man springer ut och tror att man är singel fast man bor under samma tak och riktigt så är det ju inte, tycker jag i alla fall.

Kommer det kännas extra tungt nu när hon flyttar ut?

– Ja det är klart, när sista flyttlasset går liksom.  Det blir nog sentimentalt, det tror jag.

Samtidigt berättar Rickard Olsson hur jobbet med ”Bingolotto” och kollegerna i produktionen fungerar som en stöttepelare mitt i kärlekssorgen.

– Det är faktiskt en väldig tröst. Dels just nu för att jag kan åka hemifrån och sen har vi en fantastiskt kärleksfull redaktionsrelation som är härlig att vara i. Det är den mest familjära relation jag varit i. 

Ni pratar även om privata saker?

– Oh ja, det är som en samtalsterapigrupp. 

Hur mår du i dag?

– Sommaren har varit lite deppig ibland, men inte jättedeppig. Men nu börjar man litegrann att titta upp ur asfalten och blicka uppåt igen, och ser framtiden med stor tillförsikt. Så det finns ingen deppig vinkel på det hela i stort. Uppsidan på myntet är större än baksidan.

Efter att parets separation blev offentlig tog det inte heller lång tid innan Rickard Olsson blev kontaktad med förslag.

– Man kan väl säga att det small till på inkorgen på Facebook, avslöjar han.

Hur mycket fokus lägger du på dejtinglivet?

– Jag har mer fokus på att jag och min dotter ska ägna mycket mer tid och fokus åt varandra. Det är prio ett. Ju snabbare man springer in i något nytt ,desto större är risken att det gå åt helvete tycker jag. Det är bättre att ta det lugnt.