Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför saknades Henrik och Hanna Dorsin i mellanakten

Expressens Maria Brander om kvällen.
Hanna och Henrik Dorsin.
Foto: SARA STRANDLUND

I Grotescos mellanakt i Melodifestivalen dansade sexiga munkar i en kyrka.

Men två av gruppens mest kända medlemmar, Hanna och Henrik Dorsin, var inte med.

”Henrik och hans fru Hanna var tyvärr sjuka”, skriver Anette Brattström, projektledare på Melodifestivalen, till Expressen.

Under Melodifestivalens ”Andra chansen” gjorde humorgruppen Grotesco ett påkostat mellanspel, där karaktären ”Dj Trexx”, spelad av Michael Lindgren, gjorde ett framträdande i en kyrka.

I klippet dansade avklädda munkar till technoartistens alster, i ett slags uppföljning till gruppens uppträdande i Melodifestivalen 2009.

Grotesco dansade i en kyrka.
Foto: SVT / SVT
Karaktären ”Dj Trexx”, spelad av Michael Lindgren, gjorde comeback.
Foto: SVT / SVT
Avklädda munkar dansade till techno.
Foto: SVT

Fast Henrik Dorsin, gruppens kanske mest berömda medlem, lyste med sin frånvaro. Samma gällde Hanna Dorsin, som också är med i humorgruppen och är gift med Henrik Dorsin.

Kunde inte medverka

Bakgrunden är att den kände komikern och hans fru var sjuka under inspelningsdagarna. Huruvida det rörde sig om covid-19 går inte presstjänsten ut med.

”Henrik och hans fru Hanna var tyvärr sjuka under inspelningstillfället och kunde tyvärr inte medverka på grund av det”, skriver Anette Brattström, projektledare på Melodifestivalen, till Expressen.

Pinsam tystnad när ”kuppen” skulle avslöjas

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.