Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför nobbar Hellenius SVT och Melodifestivalen

David Hellenius.Foto: OLLE SPORRONG
David Hellenius och Renée Nyberg.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES ROBERT EKLUND
David Hellenius och Tilde de Paula i "Let's dance".Foto: OLLE SPORRONG

David Hellenius leder två av TV4:s mest populära underhållningsprogram: "Hellenius hörna" och "Let's dance". 

Och trots erbjudanden om att leda stora program på SVT har programledaren hittills valt att stanna på kanalen. 

– Jag har varit i kontakt med dem flera gånger. Framför allt inför förra årets Melodifestival. Det var väldigt lockande, berättar programledaren för Aftonbladet. 

Programledaren David Hellenius är tillbaka med nionde säsongen av "Hellenius hörna" på TV4 – och är en av kanalens mest kända profiler. Tillsammans med Tilde de Paula ledar han också ett av kanalens flaggskepp  "Let's dance".

I en intervju med Aftonbladet berättar Hellenius hur han vid flera tillfällen fått attraktiva jobberbjudanden – bland annat från SVT.

– Framförallt förra året var SVT på mig om Melodifestivalen. Det var väldigt lockande. Gillar man underhållning är ju det det största vi har. Men chansen finns kvar. Det kommer inte att dö, det programmet, berättar han i intervjun.

 

LÄS MER: David Hellenius kris: "Trodde jag skulle dö"

Har tackat nej till Melodifestivalen

David Hellenius har vid fem tillfällen röstats fram som bästa programledare – men efter många år på TV4 ska det till något väldigt speciellt för att han ska lämna kanalen.

Än så länge har han valt att tacka nej, bland annat till Melodifestivalen.

– Jag har varit i kontakt med dem flera gånger. Framför allt inför förra årets Melodifestival. Det var väldigt lockande. Men sedan kände jag att jag kanske ändå passar bättre här. Det är kanske larvigt att jämföra det med ett förhållande, men ... man vet inte vad man får, det måste bli bättre, inte bara nytt, säger han i intervjun.

Davis Hellenius med sitt pris på Kristallen-galan.Foto: OLLE SPORRONG

LÄS MER: David och Renées hårda pik mot kändisarna

 

Under den pågående "Metoo"-kampanjen har TV4 under de senaste veckorna skakats av uppgifter kring kanalens programledare Martin Timell som TV4 nu har avbrutit sitt samarbete med. Något som David Hellenius inte vill prata om.

– Jag har ingen rätt att säga något åt något håll. Martin (Timell) och jag umgås inte på det sättet, det är inte så att alla programledare i TV4 håller till i samma hus, säger han i intervjun.

 

LÄS MER: Anklagelserna mot TV4- stjärnan Martin Timell

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.