Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför nobbade Emma Wiklund en dejt med Leonardo DiCaprio

Emma Wiklund.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Filmrecensten Hans Wiklund frågade Emma Wiklund om en intervju och fick hennes nummer, i stället fick han en middag med toppmodellen.
Foto: THOMAS ENGSTRÖM

Emma Wiklund nobbade en dejt med Hollywoodstjärnan Leonardo DiCaprio – i stället föll hon för Hans Wiklunds kärleksdrag. 

Nu berättar den tidigare supermodellen om första mötet med kärleken.

– Det är något som alltid attraherat mig på ett speciellt sätt, säger hon om sin make i podcasten ”Talk to me”.

Emma Wiklund, 52, har gått modevisningar för Gianni Versace, Chanel och prytt omslagen på exklusiva modemagasin. 

Men livet som toppmodell var inte enbart glamour. I Sarah Dawn Finers podd ”Talk to me” berättar hon om åren utomlands.

– Man var ganska ensam. Man reste ju själv. Man satt där ensam på ett hotellrum i Tyskland i tre nätter, och de var ju ingen att hänga med.

För att få de hetaste jobben var kraven glasklara. ”En fransk 36:a” skulle man bara i.

– Var man inte anpassad till att passa i de här storlekarna fick man inga jobb, säger hon och fortsätter:

– Jag har aldrig haft ätstörningar. Inte kräkts eller så. Jag tränade, det har jag alltid gjort, och jag bantade inför. Men jag slutade aldrig äta så att jag mådde dåligt. Man åt, men lite mindre. Men tyvärr så tror jag att det är väldigt många modeller som har problem med maten. 

Nobbade filmstjärnan

Under guldåren tjänade hon femtusen dollar för en kväll på catwalken, hängde med kändiseliten och flög lyxplan mellan jobben. Sin bas hade hon i Paris. När filmstjärnan, Leonardo DiCaprio, besökte den franska huvudstaden blev han betuttad i tjejen från Husqvarna.

– Jag blev förfrågad av Leonardo DiCaprio att gå ut att käka, säger hon.

De hade tidigare setts genom en gemensam vän. När han frågade ute henne var det för sent. Emma Wiklund var i ett förhållande. 

– Så jag tackade nej till det. Det var inget skambud, det var ganska trevligt. Det är många kompisar som tyckte jag var dum i huvudet. 

Leonardo DiCaprio frågade ut Emma Wiklund, men fick nobben.
Foto: DD1/ZOB / ALL OVER PRESS WENN

Lurades av maken

Som 32-åring pensionerade hon sig från modellandet och flyttade hem. Samtidigt var hon aktuell på vita duken med ”Taxi 2”. Under en biopremiär möter hon filmrecensenten Hans Wiklund. Vilket så småningom skulle bli mannen i hennes liv.

– Vi stod och pratade och så sa han: ”Jag kanske skulle få intervjua dig?”. För det hade han gjort med ”Taxi 1”. Vi bytte nummer. Så ringde han och sa: ”Nä, men jag tänkte att vi skulle gå ut och äta middag?”.

I dag har paret barnen Elis och Tyra.
Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM

Den här middagen kunde toppmodellen inte nobba. Tre år senare hade de hunnit skaffa två barn och gifta sig. 

– Han har fantastiska sidor. Han är otroligt smart, rolig och väldigt omtänksam. Han är väldigt hemlig. Det är något som alltid attraherat mig på ett speciellt sätt. 


Ulf Lundells kärleksbild med flickvännen Ninna Prage

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.