Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför måste Carola och Jimmy leva isär

Carola Häggkvist och pojkvännen Jimmy Källqvist.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Carola Häggkvist.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Carola Häggkvists första poplåt på flera år är skriven tillsammans med pojkvännen Jimmy Källqvist och är en kärleksförklaring till hennes barn.

Nu berättar sångerskan om livet som särbo, planerna på att ta nästa steg i relationen och kravet på att gifta sig.

– Han vet nog att vi måste hamna någonstans där vi möter varandra ännu bättre, säger hon. 

Carola Häggkvist är tillbaka med en ny poplåt – skriven tillsammans med pojkvännen Jimmy Källqvist i parets hus i Sydafrika. Låten, "Til' the end", är en kärleksförklaring till Carola Häggkvists barn och ska framföras på galan Världens barn.

– Det var härligt att känna den där lyckan av att en låt växer fram tillsammans. Det var eufori i studion, berättar Carola Häggkvist om samarbetet med kärleken.


LÄS MER: Carolas dubbelliv – utanför Sverige


Hur visste du att Jimmy var den rätta?

– Det vet jag fortfarande inte. Det är det som är så roligt, alla tycker att han är den rätta för mig.

Alla utom du?

– Haha. Vi håller väl på, man kanske kan bli den rätta för varandra. Det finns nog fler än en. Det är det som tar lite tid och kanske extra tid i vuxen ålder.

– Men samtidigt, den här mannen har potential. Och det gäller ju mig också, att vi är bra för varandra. Men det är klart bra hittills.

Carola Häggkvist och Jimmy Källqvist äger ett hus i Sydafrika, men i Sverige lever de som särbor.

– Men vi hänger mycket med varandra och är ute på turnéer tillsammans. Vi har i princip bara ett gemensamt hem och det är på andra sidan planeten och där är vi ju inte så ofta.


LÄS MER: Carola fast i snön - plankade på t-banan

Carola Häggkvist: "Han är lite mer pedant"

Varför har ni valt att leva som särbor?

– Det får du nästan fråga honom. Det har bara blivit så. Man kan säga det på ett humoristiskt sätt, att jag har för mycket saker hemma hos mig. Jag vill inte ha det för fint samtidigt som han är lite mer pedant än jag och tycker att det är skönt att komma hem till sig där det är ordning och reda. Det handlar om hur vi ska få ihop våra livsstilar. Jag tror att det bästa vore att i så fall starta från början och skaffa ett nytt ställe.

Du har sagt att du vill att det är Jimmy som ska fria?

– Det är klart att en tjej kan fria men vad tusan ska vi göra allt? Vi tjejer är ju värsta projektledarna i det mesta? Någonting måste väl grabbarna göra. Men jag tror att han väntar på rätt läge, han vet nog att vi måste hamna någonstans där vi möter varandra ännu bättre. Det är inte omöjligt men vi är inte riktigt där ännu.

Carola: "Bor vi ihop vill jag gifta mig"

Vill du gifta dig igen?

– Ja, ja! Bor vi ihop så har jag lust att förlova mig. Om jag flyttar ihop med någon vill jag vara förlovad. Det är självklart, men det är klart, jag har definitivt blivit lite försiktig. Sedan skulle det vara fantastiskt att göra det för barnens skull.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.