Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Därför ljög TV4 två gånger om Chris Kläffords förflutna

Chris Kläfford.

Storfavoriten Chris Kläfford har tävlat i "Idol" tre gånger innan årets omgång.

Men i programmet hävdar man att årets audition är hans första.

– Jag säger det i programmet, men det kom inte med, berättar "Idol"-stjärnan.

Christoffer Kläfford är en av storfavoriterna i "Idol" och har gjort omtalade tolkningar av John Lennons "Imagine" och Chris Isaaks "Wicked Game". Men det här är inte första gången som han ställer upp i tävlingen. Under namnet Christoffer Sjögren deltog han i programmet i säsongerna 2010, 2011 och 2015.

Men i "Idol" låter det annorlunda. ”Christoffer träffade juryn för första gången i Stockholm”, säger programledaren Pär Lernström om hans senaste audition i ett avsnitt.

Nu berättar Christoffer Kläfford att han tog upp sitt förflutna i programmet så fort han kom in på årets audition – men att den dialogen klipptes bort.

 

LÄS MER: Chris Kläfford har varit med i "Idol" flera gånger

 

– ”Du har sökt förut va?” säger Anders Bagge när jag kommer in. Han kände knappt igen mig. Och så sa jag ”ja, det har jag gjort”. Men det kom inte med, säger han.

Han berättar att han själv varit tydlig med sin tidigare medverkan i "Idol".

– Jag hoppas inte att tittarna känner sig lurade. Jag har skrivit ut det på sociala medier också, och alla mina auditions ligger på Youtube.

TV4: "Ett misstag"

Mörkandet av Christoffer Kläffords förflutna i programmet handlar om "ett misstag", enligt Anders Edholm som är pressansvarig för "Idol".

– Då är det nog ett misstag. Många har sökt förut, och det är inget konstigt. I Chris fall har han ändrat utseende ett par gånger, men det är inget vi på något sätt försöker mörka, säger han.

Han fortsätter:

– Det finns inte alltid tid att ta upp vad någon i Idol har gjort förut, och vi tycker inte heller att det är relevant. Vi vill visa hur bra och fantastiska artisterna är nu när de söker.

 

LÄS MER: Hemligheten bakom Chris Kläffords stora framgång 

 

Christoffer Kläfford har tidigare berättat om sitt namnbyte för lokaltidningen LindeNytt. Anledningen ska vara att "Kläfford" är mer internationellt gångbart.

– Huvudsakligen är det för att Kläfford fungerar internationellt, man brukar ha svårt att säga Sjögren. Det är ett gammalt släktnamn från farfars sida som jag tycker väldigt mycket om.