Fadde Darwich tillsammans med glamourmodellen Sandra Tijero, de var tillsammans i tre veckor. Foto: ROGER VIKSTRÖMFadde Darwich tillsammans med glamourmodellen Sandra Tijero, de var tillsammans i tre veckor. Foto: ROGER VIKSTRÖM
Fadde Darwich tillsammans med glamourmodellen Sandra Tijero, de var tillsammans i tre veckor.  Foto: ROGER VIKSTRÖM
Fadde tillsammans med Linda Rosing, de gjorde slut och blev ihop tre gånger. Foto: THOMAS ENGSTRöMFadde tillsammans med Linda Rosing, de gjorde slut och blev ihop tre gånger. Foto: THOMAS ENGSTRöM
Fadde tillsammans med Linda Rosing, de gjorde slut och blev ihop tre gånger.  Foto: THOMAS ENGSTRöM
Fadde friade till restaurangchefen Linda Edenström, men förhållandet hann ta slut innan de kom till altaret. Foto: ROBBAN ANDERSSONFadde friade till restaurangchefen Linda Edenström, men förhållandet hann ta slut innan de kom till altaret. Foto: ROBBAN ANDERSSON
Fadde friade till restaurangchefen Linda Edenström, men förhållandet hann ta slut innan de kom till altaret.  Foto: ROBBAN ANDERSSON

Därför lever Fadde
helt ensam i dag

Publicerad

Han var "Kungen av Stureplan" – och känd som en tjejtjusare av rang.

I dag håller Fadde Darwich sig undan rampljuset – och har lagt ner det där med förhållanden.

– Nu för tiden ska jag släppa in var och varannan tjej vars mammor jag har varit ihop med, säger Fadde Darwich.

Under sent 90-tal och tidigt 2000-tal blev Fahid Darwich "Fadde" med svenska folket. Fadde, som stod i dörren på den populära nattklubben Spy Bar vid Stureplan, hade makt att både släppa in och neka allehanda kändisar som ville in på den hetaste innekrogen i Stockholm.

I dag har Fadde Darwich bytt Stureplan mot Söder och samtidigt lämnat rampljuset bakom sig. Men det är inte bara rampljuset som han har lämnat bakom sig. Fadde Darwich, som är känd som kvinnotjusare och i en intervju med Expressen en gång berättat att han legat med mellan 3000-4000 kvinnor, har även lagt kärleken på is.

– Det har varit dåligt med det faktiskt. Jag har tänkt att det är så skönt att vara singel ett tag. Sedan är det svårt att hitta den där som man vill leva med. Man har ju sina krav. I och med att jag på krogen måste det passa med det också.

– Jag är inte så intresserad av att gå in i ett förhållande som tar slut efter ett par veckor. Hade jag tänkt som jag gjorde förut hade jag haft ett förhållande men jag har stått emot det.

Kvinnorna i Faddes liv

2004–08: Har ett stormigt förhållande med dokusåpakändisen Linda Rosing, numera Thelenius. De bryter med varandra men återförenas – tre gånger.

2008: Träffar glamourmodellen Sandra Tijero, men förhållandet tar slut efter tre veckor. Hon dejtar senare förra fotbollsmålvakten Magnus Hedman.

2008: Två veckor efter uppbrottet blir modellen och läraren Sigrid Åhs (en gång korad till Sveriges Pamela Anderson) Faddes flickvän för en kort period.

2009–10: "Bonde söker fru"-deltagaren Susanne Brännemo förlovar sig med Fadde – men det håller bara i ett halvår. "Jag är jätteledsen", säger han.

2011–14: Friar till restaurangchefen och bloggaren Linda Edenström – och får ja. Förhållandet tar dock slut innan paret hinner till altaret.

Vad var det som fick dig att fatta det här beslutet?

– Jag jobbar ju mycket. Men det handlar också om den här friheten att kunna göra vad jag vill. Jag kommer hem så sent, eller man kanske ska säga tidigt på morgonen, och då kan jag ibland tänka "fan jag kan ta av mig byxorna och bara lägga dem där jag tar av mig dem" utan de här diskussionerna som kan uppstå när man har ett förhållande.

– Att man ska ta bort efter sig eller "varför ligger strumporna där?". Allt det här vardagstjafset. Det har varit så skönt att slippa det där ett tag och att få vara lite egoistiskt. Jag har också haft så mycket saker jag har velat göra som jag inte har kunnat. Nu kan jag dra iväg två dagar med en kompis utan att behöva tänka på att man ska behöva sitta i telefon och tjafsa.

Du är ju annars känd för att vara en förhållandekille?

– Jo, precis. Jag får ju ganska ofta frågan, inte om jag har ett förhållande utan vem jag är tillsammans med och hur många. Det är så jävla taskigt, haha.

Du skulle ju bjuda ut Gunilla Persson på dejt, plankstek och champagne eller om det nu var starköl, blev det någonsin av?

– Nej, jag har väntat på att hon ska höra av sig men hon har inte gjort det. Jag vet inte om någon annan hann före.

Det här är Fadde

Namn: Fahid Darwich.

Född: 1966 i Qamishli i nordöstra Syrien.

Gör: Föreläsare och krogvakt. Före detta vaktchef på Spy Bar i Stockholm.

Är du fortfarande intresserad?

– Nej, hon skulle inte palla med mig.

Inte?

– Nej, jag är alldeles för envis.

Fadde Darwich har dessutom stött på ett helt nytt typ av problem när det gäller det gäller kvinnor:

– Förut på krogen skulle man släppa in tjejer man hade varit tillsammans med. Man var ju nervös för jag har varit ihop med så många tjejer. Och nu kommer priset, för nu för tiden ska jag släppa in var och varannan tjej vars mammor jag har varit ihop med.

– En gång var två tjejer på väg ut och då sa den ena "han har varit ihop med min mamma, hon sa att han hade svårt att få upp den".

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag