Därför lämnar Morberg Sveriges mästerkock

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Per Morberg vill satsa på skådespeleriet.
Foto: Linus Hallsénius/Daniel Ohlsson/TV4

Per Morberg lämnar "Sveriges mästerkock", skriver Aftonbladet.

Morberg ska i stället satsa på skådespeleriet, enligt kollegan Leif Mannerström som sörjer avhoppet.

– Det är väldigt tråkigt, det han sagt är att han vill satsa mer på skådespeleriet, säger Leif Mannerström till Expressen.se.

Per Morberg, 53, lämnar "Sveriges mästerkock" inför kommande säsong med start i höst.

– Vi har fört en diskussion med Per under en period och han har valt att inte fortsätta. Det är självklart tråkigt, vi har haft en spännande tid med Per. Men han vill gå vidare till andra saker, säger Matilda Snöwall, genrechef för livsstils- och realityproduktioner på TV4 till Expressen.se.

Är det anledningen till att han slutar?

– Det måste Per själv få svara på, säger Matilda Snöwall.

Jurykollegan Leif Mannerström menar att Per sagt att han vill satsa mer på skådespeleriet. Han sörjer nu avhoppet.

– Det är mycket tråkigt. Vi är ju goda vänner och Per är en mycket duktig kock, skådespelare och i sin bedömning. Per är Per, och det ska han fortsätta vara. Det finns ingen schism på något sätt här, säger Leif Mannerström.

– Jag beklagar det verkligen. Jag har förstått det som att han vill satsa mer på skådespeleriet. Det är det han sagt, fortsätter han.

TV4 letar just nu efter en ersättare.

– Vi har tittat på några namn men får återkomma till det. Jag har goda förhoppningar om att kunna presentera en ny jurymedlem ganska snart, säger Matilda Snöwall.

Leif Mannerström är inte inblandad i processen - men kommer att få möjlighet att ge sitt okej till den slutgiltiga kandidaten.

– Jag vet ännu inte vem som kommer, vi får väl reda på det om några veckor. Det där sköter de själva men jag vet att vi kommer bli tillfrågade om det är okej, säger Leif Mannerström.

Markus Aujalay är precis som tidigare jurymedlem i programmet.

Expressen.se har sökt Per Morberg via TV4 samt mejl.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.