Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför lämnade 90-talsstjärnan vita duken

Foto: © UPA / RETNA LTD. / © UPA / RETNA LTD./ALL OVER PRE RETNA LTD
Foto: FOTO: 20TH CENT. FOX/TV4 / TV4

Sarah Michelle Gellar var en av de största stjärnorna i Hollywood under 90-talet. 

Men nu syns hon inte alls längre på bioduken. 

I stället har stjärnan startat ett eget företag som koncentrerar sig inom bakning – samtidigt gör hon numera röster till tecknade filmer.

Det är den amerikanska filmsidan Looper som har gått igenom Sarah Michelle Gellars karriär, och kommit fram till varför hon inte längre syns på den vita duken.

Sarah Michelle Gellar fick sitt stora genombrott i skräckserien ”Buffy The Vampire Slayer” i slutet på 90-talet, och sen fortsatte hon att göra karriär inom genren med filmer som ”Jag vet vad du gjorde förra sommaren”, ”Scream 2”, och ”The Grudge”.

Men när skådespelaren senare var med filmer i andra genrer, så blev de inte samma publiksuccé samtidigt som filmkritikerna inte gillade filmerna.

 

LÄS MER: SVT-profilerna som försvann – så gick det sen 

 

Bytte till att göra tv-serier i stället 

Efter några ganska misslyckade år i Hollywood i början på 2000-talet gick Sarah Michelle Gellar i stället över till att göra tv. 

Hon var med i kriminalserien ”Ringer” och en komediserie med titeln ”The Crazy Ones”, men båda serierna lades ner efter en säsong efter att publikintresset varit väldigt sviktande. 

 

LÄS MER: Duon som satte hela 80-talet på popkartan 

Sarah Michelle Geller startade bakningsföretag 

Sarah Michelle Gellers nästa steg blev att rikta in sig på att göra röster i animerade produktioner, och där har hon gjort stor succé. Skådespelerskan har medverkat i hyllade animerade serier som ”The Simpsons”, ”American Dad” och nu senast gjorde hon en röst i den animerade tv-serien ”Star Wars Rebels”, som hade premiär 2014 och fortfarande sänds. 

Sarah Michelle Gellar startade också sitt eget varumärke Foodstirs år 2015.

Företaget fokuserar på bakning, med allt från tillbehör till färdiga recept och kakor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.