Foto: © UPA / RETNA LTD. / © UPA / RETNA LTD./ALL OVER PRE RETNA LTDFoto: © UPA / RETNA LTD. / © UPA / RETNA LTD./ALL OVER PRE RETNA LTD
 Foto: © UPA / RETNA LTD. / © UPA / RETNA LTD./ALL OVER PRE RETNA LTD
Foto: FOTO: 20TH CENT. FOX/TV4 / TV4Foto: FOTO: 20TH CENT. FOX/TV4 / TV4
 Foto: FOTO: 20TH CENT. FOX/TV4 / TV4

Därför lämnade 90-talsstjärnan vita duken

Publicerad

Sarah Michelle Gellar var en av de största stjärnorna i Hollywood under 90-talet. 

Men nu syns hon inte alls längre på bioduken. 

I stället har stjärnan startat ett eget företag som koncentrerar sig inom bakning – samtidigt gör hon numera röster till tecknade filmer.

Det är den amerikanska filmsidan Looper som har gått igenom Sarah Michelle Gellars karriär, och kommit fram till varför hon inte längre syns på den vita duken.

Sarah Michelle Gellar fick sitt stora genombrott i skräckserien ”Buffy The Vampire Slayer” i slutet på 90-talet, och sen fortsatte hon att göra karriär inom genren med filmer som ”Jag vet vad du gjorde förra sommaren”, ”Scream 2”, och ”The Grudge”.

Men när skådespelaren senare var med filmer i andra genrer, så blev de inte samma publiksuccé samtidigt som filmkritikerna inte gillade filmerna.

 

LÄS MER: SVT-profilerna som försvann – så gick det sen 

 

Bytte till att göra tv-serier i stället 

Efter några ganska misslyckade år i Hollywood i början på 2000-talet gick Sarah Michelle Gellar i stället över till att göra tv. 

Hon var med i kriminalserien ”Ringer” och en komediserie med titeln ”The Crazy Ones”, men båda serierna lades ner efter en säsong efter att publikintresset varit väldigt sviktande. 

 

LÄS MER: Duon som satte hela 80-talet på popkartan 

Sarah Michelle Geller startade bakningsföretag 

Sarah Michelle Gellers nästa steg blev att rikta in sig på att göra röster i animerade produktioner, och där har hon gjort stor succé. Skådespelerskan har medverkat i hyllade animerade serier som ”The Simpsons”, ”American Dad” och nu senast gjorde hon en röst i den animerade tv-serien ”Star Wars Rebels”, som hade premiär 2014 och fortfarande sänds. 

Sarah Michelle Gellar startade också sitt eget varumärke Foodstirs år 2015.

Företaget fokuserar på bakning, med allt från tillbehör till färdiga recept och kakor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag