Trots två succésäsonger – nu läggs "Parneviks" ner i TV3. Foto: TV3Trots två succésäsonger – nu läggs "Parneviks" ner i TV3. Foto: TV3
Trots två succésäsonger – nu läggs "Parneviks" ner i TV3.  Foto: TV3
Paret Parnevik motiverar det med att det inte är deras grej och de vill inte att det blir en stress. Foto: Robert EklundParet Parnevik motiverar det med att det inte är deras grej och de vill inte att det blir en stress. Foto: Robert Eklund
Paret Parnevik motiverar det med att det inte är deras grej och de vill inte att det blir en stress. Foto: Robert Eklund
"Man ska inte göra tv bara för att göra tv", säger Mia Parnevik. Foto: TV3"Man ska inte göra tv bara för att göra tv", säger Mia Parnevik. Foto: TV3
"Man ska inte göra tv bara för att göra tv", säger Mia Parnevik. Foto: TV3

Därför läggs TV3:s succé "Parneviks" ner

Publicerad

Efter två succésäsonger - nu lägger "Parneviks" ner efter familjens svåra beslut.

Mia Parnevik berättar att det blir för stor press på familjen, men att TV3 försökt övertala dem med nya programidéer.

– Nu känner man att, nej det går inte. Vi får sluta när det har varit som roligast, säger hon.

Tisdagens avsnitt av "Parneviks" i TV3 blir det sista någonsin. Efter två säsonger har familjen gemensamt beslutat att lägga ner programmet.

– Det känns tråkigt, det är alltid tråkigt när någonting tar slut. Men det har varit så himla roligt och man ska väl sluta när man gjort något bra, säger hon.

Anledningen till avhoppet är att inspelningarna sätter för stor stress och press på familjen, de kan inte längre få ihop schemat, berättar Mia Parnevik.

– Vi kan inte få ihop det om jag ska vara helt ärlig. Alla barn är utspridda överallt, Jesper spelar golf och det är svårt att få ihop allas schema. Så nej, tyvärr alltså. Det har varit så mycket att vi känner att vi har gjort det jättekul, och det har varit jätteroligt, men nej, tyvärr, säger hon och fortsätter:

– Man ska aldrig säga aldrig, säger jag alltid. Men den här gången har vi faktiskt bestämt.

 

 

LÄS MER: Mia Parneviks oro för barnen efter succén

 

 

Därför läggs TV3:s "Parneviks" ner

TV3 vill gärna se en fortsättning, men familjen har beslutat att tacka nej. Trots det har kanalen försökt övertala dem med nya programidéer, berättar Mia Parnevik.

– Vi får jättemycket förslag, men om man ska göra någonting så ska man göra det så bra som möjligt. Vi tycker i alla fall inte att man bara ska göra något. Det ska passa alla, alla ska tycka att det är kul och det ska vara bra. Just nu har vi inte hittat något format och det är egentligen inte vår grej det här.

Hela familjen är överens om beslutet.

– Man ska inte göra tv bara för att göra tv, då ska det vara någonting som låter skitkul och jättebra och alla ska hinnas med. Det får inte bara bli en stress och inget roligt, det måste passa alla. Vi är en stor familj.

Mia Parnevik: "Det går inte"

Redan under första säsongen var det tufft och stressigt att få ihop planeringen. Nu har både Peg, 20 och Penny, 18, flyttat hemifrån, snart lämnar även Philippa, 16, för college.

– Nu känner man att, nej det går inte. Vi får sluta när det har varit som roligast. Det är väl bra.

 

 

LÄS MER: Mia Parnevik skakas av oväntade fängelsebeskedet

 

 

Susanne Nylén, presschef på TV3, säger att ingenting är beslutat ännu.

– Vi är så klart superglada över succén med "Parneviks" och skulle hemskt gärna göra en tredje säsong. Men nu fokuserar vi på att avsluta säsong två och sedan i vanlig ordning så gör man en utvärdering och ser hur det ser ut framöver. Därefter fattar man ett beslut, så det är alldeles för tidigt att säga någonting om.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag