Foto: OWEN SWEENEY / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: OWEN SWEENEY / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: OWEN SWEENEY / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Därför kraschade stjärnan – blev 50 år

Publicerad

Countrystjärnan Troy Gentry omkom efter en helikopterkrasch i fredags.

Nu har artistens död utretts.

Den dramatiska olyckan berodde på ett motorfel, skriver TMZ. 

I fredags omkom den amerikanska countryartisten Troy Gentry i en helikopterkrasch endast 50 år gammal.

Nu har kraschen utretts och anledningen bakom olyckan fastställts.

Enligt TMZ visar den preliminära olycksrapporten från den amerikanska luftfartsmyndigheten på ett motorfel och att helikopterns motor inte svarade på gas. 

Troy Gentry var en av medlemmarna i den amerikanska country-duon Montgomery Gentry. Han blev 50 år gammal.

 

LÄS MER: Sångaren Troy Gentry död i helikopterkrasch 

Kraschade i skogsområde

Helikoptern kraschade in i ett skogsområde i närheten av Flying W Airport i Medford, USA och även piloten ska ha avlidit.

Troy Gentry föddes 1967 i Lexington, Kentucky. Där skulle han senare komma att träffa Eddie Montgomery och tillsammans startade de country-duon Montgomery Gentry. 

Duon har haft legat som nummer ett på de amerikanska country-listorna fem gånger, med låten "Something to Bbe proud of" som deras största hit.

Troy Gentry blev 50 år gammal och lämnar efter sig sin fru och deras två barn.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag