Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför kommer 1.Cuz aldrig ta av sig masken

1.Cuz.
Foto: SVEN LINDWALL
Rapparen bär alltid sin mask vid offentliga framträdanden.
Foto: SVEN LINDWALL

Rapparen 1.Cuz vill inte att folk ska känna till hans ansikte eller hans riktiga namn.

Nu berättar han den personliga anledningen till varför han alltid bär en vit mask.

– Jag blir helt ostörd som privatperson, vilket är skönt då jag är rätt introvert, säger han. 

Artisten 1.Cuz har på kort tid gått från att sitta i fängelse till att bli en av Sveriges mest framgångsrika rappare. I november 2018 släppte 1.Cuz låten ”Akta mannen” vilket blev hans stora genombrott och efter det har han hunnit göra samarbeten med artister som Einár, Dree Low och Greekazo. 

Nu släpper rapparen ett nytt album ”FFF”, med tolv låtar. 

– Responsen har varit riktigt bra, de flesta verkar gilla alla låtar på hela albumet så det är kul. 

Det går väldigt bra för dig nu. Känner du dig nöjd eller har du någon dröm som du inte uppfyllt än?

– Jag är tacksam för allt men jag blir aldrig nöjd, man vill alltid ha mer. Jag vill ta över världen. Jag håller på att försöka lista ut hur bara. 

Hade du velat slå internationellt?

– Det hade varit drömmen. Just nu kör jag bara på svenska men jag skriver en del på engelska med. 

På frågan vad 1.Cuz gör med sina pengar säger han alltid försöker göra genomtänka investeringar i stället för att slösa. 

– Jag är smart med den. Jag behöver inte köpa massa saker men det jag vill ha kan jag gå och köpa. Man ska vara fett tacksam, man får inte glömma varifrån man kommer. Varje krona som jag tjänar är jag tacksam för. 

”De är nog lite rädda för mig”

Rapparen har en mystik kring sig, då han varken visar sitt ansikte eller vill att folk ska känna till hans riktiga namn. Om masken någonsin kommer att åka av offentligt, det vet han inte.

– Personligen har jag inte planerat hur länge jag ska ha den. Men vet du hur skönt det är att jag är helt ostörd? Jag blir helt ostörd som privatperson, vilket är skönt då jag är rätt introvert. Jag gillar inte stora samlingar och så. Jag gillar inte uppmärksamhet och därför är det skönt att jag inte får några blickar på mig i stan. 

– Det är fett skönt. Det är sinnesro. 

Men du måste ha varit med om att någon försöker avslöja dig?

– Folk försöker men sen om de lyckas det vet jag inte. 

Att någon i hans närhet skulle göra det finns inte på kartan. 

– Det kommer inte hända. Jag kan inte tänka mig det scenariot. Ingen har försökt som jag känner personligen. Men jag vet inte, de är nog lite rädda för mig. Det kanske är masken. 

Vill du att folk ska vara rädda?

– Nej, det tror jag ingen vill. Jag är en trevlig och öppen människa. Men jag tror masken drar med sig en liten stämning, säger han. 

Rapparen Einár med mamma Lena Nilsson

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.