Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sigrids ord om dramatiska händelsen i skandalsåpan

Sigrid gör entré i ”Love Island”
Foto: TV4 play
Sigrid hälsar på deltagarna.
Foto: TV4 play
Sigrid Bernson lär ut dans.
Foto: TV4 play
”Love Island”.
Foto: TV4 play
Sigrid Bernson under kvällens bal.
Foto: TV4 play

”Love island”-deltagarna måste lära sig att dansa inför sin kärleksbal – och vem lär ut det bättre än flerfaldiga ”Let's dance”-vinnaren Sigrid Bernson.

Men den romantiska kvällen för deltagarna slutade kanske inte i den typen av gnistror som de hoppats på.

– När vi skulle ha själva balen på kvällen så slog blixten ner precis utanför villan, och alla lampor blinkade, berättar Sigrid Bernson.

När Sigrid Bernson, 30, dök upp i slutet av onsdagens ”Love island”-avsnitt så kunde man undra vad ”Let's dance”-profilen hade att göra i dejtingprogrammet.

Nu kommer det fram – Bernson ska lära kärleksdeltagarna att dansa, inför en romantisk bal.

”Patrick Swayze”-sångerskan har själv följt programmet tidigare.

– Jag tittade hela förra säsongen, och jag gillar att det här programmet handlar om att hitta kärleken i stället för att hugga varann i ryggen, säger hon.

Att hon skulle åka ner till den grekiska ön Korfu för att hjälpa deltagarna att dansa var något som bestämdes i sista minuten.

– Jag blev tillfrågad jättesent, det var helt spontant, de ringde liksom förra veckan och undrade om jag hade lust att komma ner till Grekland. Ibland vill man bara flyga bort och få lite värme, och jag hade inte jättemycket den här veckan. Det blev två flugor i en smäll – jag får komma ner till Grekland, och göra något jag tycker är väldigt roligt, säger Sigrid Bernson.

Sigrid Bernson.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Romantiken blev dramatik

Dansaren, som är van vid tv från ”Let's dance” och Melodifestivalen, fick också axla lite av en programledarroll, något hon tyckte mycket om.

– Malin (Gramer reds. anm) var inte med under kvällen, så det blev lite mitt ansvar att rodda. Jag fick vägleda dem genom kvällen, vilket var superkul.

Dagen med dansövning flöt på med solsken och värme – men den romantiska kvällen slutade kanske inte som deltagarna hade hoppats.

– Vi dansade på dagen, och det gick jättebra – de var väldigt duktiga! Men när vi skulle ha själva balen på kvällen så slog blixten ner precis utanför villan, och alla lampor blinkade. I dag har det ösregnat hela dagen, säger Sigrid Bernson.

Sigrid Bernson om kärleken

Profilens gästspel i ”Love Island” har inte fått henne att bli sugen på att själv hitta kärleken på ett liknande sätt.

– Jag skulle inte själv vilja hitta kärleken i ett realityprogram, men jag förstår dem som gör det, det finns ingen fel väg att hitta kärleken. Men jag kan känna att när jag jobbar med tv, så vill jag vara ganska privat som person.

”Love Island Sverige” går att se på TV4-play och Cmore.   

Sigrid avslöjar hemligheter för Ellinor Svensson i Q&A

Gästade Expressens studio och pratade om kärlekslivet och den nya låten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.