Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför klippte SVT bort bilbråket

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Therese Sjögran.
Anders Svensson, Helen Alfredsson och Cissi Ferm.
Anders Svensson.

Anders Svensson satt i soffan tillsammans med Therese Sjögran när hennes karriärsfilm visades i "Mästarnas mästare".

Men SVT valde inte att ta med den uppmärksammade händelsen när Anders Svensson fick en bil för sitt rekord i antal landskamper under Fotbollsgalan 2013 – medan Therese Sjögran fick ingenting för sitt rekord.

– Vissa saker måste klippas bort. Och då värderar vi, och det här kom inte med, säger Anders Wistbacka, projektledare för "Mästarnas mästare".

Det var under fotbollsgalan 2013 som Anders Svensson uppmärksammades när han slog rekord i antal A-landskamper och fick en bil som belöning.

Medan Therese Sjögran som också var på samma gala och hade slagit rekord i A-landskamper – fick ingenting.

Detta utlöste en kritikerstorm mot Svenska fotbollförbundet. Bland annat Therese Sjögran själv var kritisk men också den dåvarande landslagstränaren Pia Sundhage.I en efterföljande var flera var besvikna och arga på att inte även Therese Sjögran fick en bil under galan.

Medan Fotbollsförbundet själva hävdade att de hade planer på att hylla Therese Sjögran vid ett senare tillfälle.

Under söndagens "Mästarnas mästare" visades Therese Sjögrans karriärsfilm för de andra deltagarna. SVT valde då att klippa bort den uppmärksammade händelsen helt.

Klippte bort bilbråket

– Vi fick inte plats med. Så är det alltid. Vi har väldigt mycket material och vissa saker måste klippas bort. Och då värderar vi, vilket gjorde att det här inte kom med, säger Anders Wistbacka.

Både Therese Sjögran och Anders Svensson är med i samma grupp i den här säsongen av "Mästarnas mästare". Och enligt Anders Wistbacka ska de ha pratat om det uppmärksammade bilbråket under inspelningen.

– Jag var inte med på alla inspelningarna hela tiden. Men jag antar att det kom upp, säger han och fortsätter:

– De själva tyckte inte att det var så kul. För dem var det aldrig någon stor grej, så då kan inte vi göra en stor grej av det.

Therese Sjögran uppmärksammades till slut av Svenska fotbollförbundet, efter att hon gjort landskap nummer 200 mot Tyskland år 2014.

Fotbollstjärnan fick då välja en gåva för samma värde som Anders Svenssons bil.

– Jag fick välja själv och då blev det en del prylar (elektronik) och så resor. Jag vill åka någonstans dit jag inte varit tidigare, kanske Sydamerika. Men det får bli efter karriären, har Therese Sjögran tidigare sagt. 

Anders Svensson tyckte själv att det var konstigt att Therese Sjögran inte fick en bil under Fotbollsgalan.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det har varit många rekord innan, där man inte fått pris. Men Therese har haft en fantastisk karriär och förtjänar all uppmärksamhet hon kan få, sa han efter galan år 2013. Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.