Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför kan inte Dominika byta efternamn: ”Livrädd”

Dominika Peczynski gifte sig i novemberFoto: OLLE SPORRONG
Dominika PeczynskiFoto: CORNELIA NORDSTRÖM / EXPRESSEN TV

Dominika Peczynski gifte sig med Anders Borg i november och berättade att hon skulle ta hans efternamn, men än så länge har hon inte bytt.

Nu berättar Dominika Peczynski anledningen – hon håller på att sälja två lägenheter i Warszawa och måste behålla sitt namn på grund av polsk byråkrati.

– Jag får kuska dit med enorma travar papper och är livrädd hela tiden för att jag ska tappa bort något av de här papprena, säger hon i SvD:s podcast ”Min helg”.

Artisten och entreprenören Dominika Peczynski, 48, och tidigare finansministern Anders Borg, 50, gifte sig i början av november. Dominika Peczynski hade beslutat att byta efternamn till Borg efter vigseln.

Men än så länge har PR-drottningen valt att behålla sitt eget namn – nu förklarar hon varför. I SvD:s podcast ”Min helg” med Hugo Rehnberg säger Dominika Peczynski att det beror på polsk byråkrati, landet där hon har sina rötter.

– Jag heter fortfarande Peczynski, men jag ska byta till Borg. Men jag ska sälja två lägenheter i Warszawa som jag har ärvt, och har inget polskt personnummer. Det kan jag säkert skaffa, men det verkar jobbigt. Då vill jag inte förrän det är gjort ha ett annat namn i passet än på alla papper. Jag tror det blir jätteknepigt, det är knepigt som det är. Det är inte särskilt digitaliserat, och även om det var det så finns inte jag i deras register, säger hon.

 

 

Dominika: ”Är livrädd”

Dominika Peczynski menar att det är stressande att oroa sig för att hinder ska uppstå kring lägenhetsförsäljningarna.

– Jag får kuska dit med enorma travar papper, och är livrädd hela tiden för att jag ska tappa bort något av de här papprena. Jag drömmer mardrömmar där allt faller på att jag har slarvat bort just en papperslapp som är helt avgörande för det här, säger hon i podcasten.

Först när affären är avklarad kommer ”Army of lovers”-stjärnan ansöka om att få samma namn som maken.

– Jag skickar in ansökan till Skatteverket om namnbyte efter att jag har gjort det, av rent praktiska skäl. För nu har jag verkligen bestämt mig att jag ska heta Borg, säger hon.

Expressen har sökt Dominika Peczynski.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.