Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Därför höll Jenner sin önskan hemlig i 30 år

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Det var tidigare i år som nyheten om att Bruce Jenner ska göra en könskorrigering kom ut.
Foto: Ra, Pacificcoastnews
Foto: Clint Brewer / Splash News
Foto: Clint Brewer / Splash News

I mer än halva sitt liv höll han det hemligt.

Därför väntade Bruce Jenner att berätta om sin önskan att bli kvinna tills nu.

– Det var dags att bli ärlig mot sig själv, säger en källa till People.

Det var tidigare i år som nyheten om att Bruce Jenner ska göra en könskorrigering kom ut. Han har väntat i över halva sitt liv för att berätta om sin önskan att bli kvinna - men efter tre äktenskap och sex barn har Bruce Jenner, 65, bestämt sig.

– Han fick nog av att lura sig själv och andra. När han väl insåg att han satt i baksätet i sitt eget liv kände han att det var dags att vara ärlig mot sig själv, säger en källa, som nyligen umgicks med Bruce Jenner, till People.


LÄS MER: Därför stoppas Bruce Jenners dokumentär.


Beslutet var däremot inte lätt. Bruce Jenner ska ha skämts i flera år, men nu när acceptansen ökat kände han att han inte längre var ensam - även om han tidigare beskrivit att det i bland är tufft.

En annan faktor som spelade in var skilsmässan från Kris Jenner.

– Hon bestämde allt, och han hängde på. Det fick honom att känna att han inte behövde oroa sig så mycket för sin identitet och vem han var, säger uppgiftslämnaren.


LÄS MER: Bruce Jenner berättar om könskorrigeringen.


Bruce Jenner, som är styvfar till Kardashian-syskonen och pappa till Kylie och Kendall Jenner, fick stöd av familjen när han valde att berätta om sin könskorrigering.

– Alla visste vad som var på gång, men det var fortfarande en chock att höra det så uttryckligen. Alla kom över det ganska snabbt. Men var och en av dem var tvungna att processa det på sitt eget sätt, har en källa tidigare sagt.

För Kim ingick det i processen att prata med sin mamma för att se hur hon reagerat på nyheten.

– Kim gick till Kris och frågade hur hon mådde. De hade en väldigt lång diskussion om det. När Kim försäkrat sig om att Kris var känslomässigt okej, kunde hon ge Bruce sitt fulla stöd, säger källan.

I en intervju med ABC-journalisten Diane Sawyer, 69, som gjordes tidigare i år ska tv-stjärnan ha berättat om sina planer.

Intervjun kommer inte att sändas i USA förrän i sommar, men redan nu har detaljer om det hemliga samtalet ägt rum, enligt Radar Online.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.