Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnans historia hyllas i hela världen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Clare Bowen har kapat sina långa, blonda lockar.

Nu berättar skådespelaren den starka sanningen bakom sin oväntade klippning.

"När jag var fyra år gammal frågade jag min mamma: Finns det värmeelement i himlen? Jag hade precis fått vet att jag hade elakartad njurtumör", skriver hon i ett öppet inlägg på Facebook som nu delas och hyllas över hela världen.

Skådespelaren Clare Bowen har klippt av sig håret. Stjärnan, som är känd från serien "Nashville", skriver nu ett öppet inlägg på Facebook om sin oväntade förändring.

Och ingen har kunnat föreställa sig den starka historien som ligger bakom beslutet. Men i ett inlägg på Facebook berättar skådespelaren nu den tuffa sanningen.

När Clare Bowen har fyra år fick hon diagnosen cancer. Det var en elakartad tumör som satt i hennes ena njure.

"När jag var fyra år gammal frågade jag min mamma: Finns det värmeelement i himlen? Jag hade precis fått vet att jag hade elakartad njurtumör, efter flera besök hos en läkare som förnekade att någonting var fel med mig och kallade mina föräldrar paranoida", skriver hon i sitt inlägg på Facebook.


LÄS MER: Tv-profilen Sofia Wistam om sin cancer

Clare Bowen: "Hade två veckor kvar"

Men när den då fyraåriga Clare Bowen fick cancerbeskedet var hennes chanser att överleva små.

"Jag överhörde när doktorerna sa till min familj att det enda hoppet som fanns för att rädda mig, var en behandling som skulle kunna döda mig ändå. Men utan den skulle jag ändå bara ha två veckor kvar att leva. Sjukhuset var kallt. Jag hade aldrig känt luftkonditionering förut", skriver skådespelaren.

I sitt inlägg beskriver Clare Bowen hur hon och de andra sjuka barnen på sjukhuset såg ut. "Skalliga, inlindade i bandage och hopsydda".

"Vi saknade alla delar. Några uppenbara saker som ögon eller ben, andra saknade mer dolda delar, som lungor och njurar. De som fortfarande kunde tassade omkring som små älvor, eftersom cellgiftsbehandlingen hade förstört musklerna i våra ben och det gjorde ont att sätta ner hälarna på golvet", skriver hon.

Clare Bowen: "Såg normal ut på utsidan"

Men ingen av barnen ifrågasatte någon annans utseende. Ingen skrattade eller retades. Till slut blev Clare Bowen frisk och överlevde sin cancer. Hennes hår växte tillbaka och hon återfick sin styrka i kroppen.

"Jag såg relativt normal ut på utsidan. Men på insidan är jag fortfarande samma hopsydda lilla varelse. Det har alltid varit obegripligt för mig hur vi kan ha en värld där folk döms så hårt för hur de ser ut. Hur kan folk tro att vi har tid för sådant?".https://instagram.com/p/9-BdV5wl2p/

LÄS MER: Jonas Gardells tal om mammans cancer

Clare Bowen hyllas för sitt inlägg

Så Clare Bowen rakade av sig håret, för att visa andra tjejer som drabbas av cancer att "hår bara är hår". Claire Bowen skriver i sitt inlägg att hon inspirerades av en historia om en liten flicka som sa att hon inte kunde bli prinsessa, eftersom hon inte hade långt hår.

"Jag ville att hon, och andra i hennes situation, skulle veta att det inte är håret som gör en prinsessa, en krigare, en superhjälte. Det är inte det som gör dig vacker heller. Det är insidan som räknas, även om du råkar sakna delar av den."

Över 450 000 fans har gillat inlägget och många delar nu sina egna cancerberättelser i kommentarsfältet. Många skriver om hoppet och inspirationen som Clare Bowen har gett dem.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.