Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Därför gråter Jönsson i "Mästarnas mästare"

Jörgen Jönsson blir känslosam i söndagens "Mästarnas mästare". Foto: Andreas Hillergren

Jörgen Jönsson, 39, gråter i kvällens "Mästarnas Mästare" när han ser tillbaka på sin karriär tillsammans med de andra deltagarna.

Samtidigt berättar han om mobbningen mot honom när han gick i låg - och mellanstadiet, och fick höra elaka ord av klasskompisarna.

- Det var inte alltid så enkelt att ha rött hår och glasögon när man var liten, säger han.

I kvällens "Mästarnas Mästare" i SVT är det dags för tema laganda, och deltagarna får för första gången visa prov på hur bra de är på att samarbeta.

En av deltagarna som är van vid lagspel, är Jörgen Jönsson, vars inslag man också får se i kvällens program. I samband med återblicken på det före detta hockeyproffsets karriär, blir det känslosamt, och Jörgen Jönsson gråter.

- Det var väldigt stort att få se det tillsammans med de andra, verkligen, säger han.

Mobbad för sitt röda hår

Men det är något annat som får deltagaren att mjukna. I kvällens avsnitt berättar den nu självsäkre idrottsmannen, om att det inte alltid sett ut så.

Jörgen Jönsson. Foto: Foto: SVT - När man var liten och gick i låg- och mellanstadiet kunde det vara lite så där. Man fick höra en del elaka saker, om hur man såg ut. Jag hade ju rött hår då med, och dessutom glasögon så det är klart att det inte alltid var så enkelt, säger han till Expressen.

De jobbigaste åren var under de första skolåren, men efter ett tag märkte han hur påhoppen försvann.

- När jag gick i högstadiet kan jag inte komma ihåg att det var några taskiga saker, då hade man ju hunnit bli lite äldre, och det var nog värst när man var mindre, säger han.

Stärktes av hockeyn

Hockeyn var också en bidragande orsak, där självförtroendet växte i kapp med framgångarna.

- Det är klart att det var så, man är ju en helt annan person i dag än man var då.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!