Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Därför gifte Diana inte om sig – splittringen

Prinsessan Dianas vän hedrade dödsdagen
Prinsessan Diana och prins Charles på sin bröllopsdag. Foto: AP / AP PA
Prinsessan Diana. Foto: JOHN STILLWELL / AP

Sönerna hade delade åsikter om tanken på att deras mamma skulle gifta om sig.

Nu berättar hovreporter Ingrid Stewart om ett samtal hon haft med prinsessan Diana gällande varför hon inte gifte sig igen.

– Hon berättade att hon skulle älska att ha fler barn och att hon inte såg sig själv vara ensam för alltid, säger hovreporter Ingrid Stewart till Daily Mail.

1997 dog prins Charles före detta fru Diana i en bilkrasch tillsammans med sin partner Dodi Fayed i Paris. Detta ett år efter att prinsessan Diana och prins Charles skilsmässa hade gått igenom.

Prinsessan Diana ville gärna gifta om sig efter giftermålet med den brittiska prinsen, men detta var ett beslut som hennes två söner tyckte olika om. Prins Harry ville gärna att hans mamma skulle gifta om sig och skaffa fler barn men prins William trivdes inte med tanken.

Sönernas delade åsikter

Nu berättar hovreportern Ingrid Stewart för Daily Mail att hon i juni 1997 haft ett samtal med prinsessan Diana om tankarna kring att gifta om sig. Diana ska då ha berättat att hon inte såg sig vara ensam för alltid men att hon skulle behöva någon som klarade av henne. Sönernas delade åsikter ska även ha påverkat Dianas tankar kring ett nytt giftermål.

– Hon sa att Harry alltid frågade henne när hon skulle få ett till barn för att han var trött på att vara den yngsta, säger Ingrid Stewart, chefredaktör för tidningen Majesty, till Daily Mail och fortsätter:

– Men det var komplicerat, svarade hon honom, eftersom att hon inte var gift. Hon berättade att hon skulle älska att ha fler barn och att hon inte såg sig själv vara ensam för alltid. Harry ville att hon skulle gifta sig igen, men William ville det inte. Han ville att Diana skulle finnas där för honom. Sedan sa hon att ”nåja, jag måste gifta mig med någon som är beredd på att klara av mig”. 

Tankarna kring giftermål med Hasnat Khan

Innan Diana träffade Dodi Fayed hade hon en relation med hjärtläkaren Hasnat Khan, 61. Paret var tillsammans under två års tid och intervjun som Ingrid Stewart gjorde skedde innan Dianas tankar om att gifta sig med Hasnat Khan var offentliga.

– Men samtidigt hade hon självklart idén om att gifta sig med Hasnat Khan hela tiden, men det var inget som hon hade berättat för mig. Vi pratade om vilken sorts person hon kunde tänka sig att gifta sig med och jag sa att hon behövde en ung amerikan med en stor egendom.