Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför gick karriären åt skogen efter Harry Potter

Med sin roll som Ron Weasley i filmerna om Harry Potter, blev Rupert Grint en av världens mest kända tonåringar.Foto: MAX NASH / AP
Tillsammans med Daniel Radcliffe och Emma Watson blev han en del av filmvärldens kändaste trio.Foto: WARNER BROS / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS
Men efter att ha lämnat Hogwarts för gott har skådespelarens karriär dalat.Foto: JAAP BUITENDJIK / AP WARNER BROS.
Rupert Grint.Foto: JOY SCHELLER / STELLA PICTURES WWW.IPHOTOLIVE.COM

Med sin roll som Ron Weasley i filmerna om Harry Potter, blev Rupert Grint en av världens mest kända tonåringar.

Men efter att ha lämnat Hogwarts för gott har skådespelarens karriär dalat – allt medan kollegerna gör succé i Hollywood, skriver News.com.au.

– Jag har känt mig lite bortkommen utan det, och inte riktigt vetat vad jag ska göra av mig själv, har Rupert Grint sagt.

Bara elva år gammal blev Rupert Grint känd världen över, när han lyckades knipa rollen som Harry Potters rödhåriga bästis, Ron Weasley.

Tillsammans med Daniel Radcliffe och Emma Watson blev han en del av filmvärldens kändaste trio, och de tre barnen drog alla in tiotals miljoner kronor varje dag under det kommande decenniet.

När den sista filmen i serien, ”Harry Potter and the deathly hallows part two”, hade premiär 2011, var Rupert Grint god för 450 miljoner kronor, skriver News.com.au. Skådespelaren var då 22 år gammal.

Efter Harry Potter-serien såg Rupert Grints karriärmöjligheter oändliga ut. Stjärnregissören Martin Scorsese sade i en intervju att Grint hade mer skådespelartalang än Daniel Radcliffe och Emma Watson, och ”Harry Potter and the prisoner of Azkaban”-regissören Alfonso Cuaron konstaterade:

– Jag har aldrig sett en ung skådespelare med så briljant komisk timing.

Trots hyllningarna hamnade Rupert Grint snabbt i skymundan jämfört med sina jämnåriga ”Harry Potter”-kolleger. Daniel Radcliffe har setts i många stora filmer, och nästa år spelar han i tre nya filmer. Emma Watson har gjort succé som Belle i ”Skönheten och odjuret”, och har reklamkontrakt med både Burberry och Lancome.

Känt sig vilse efter ”Harry Potter”

Rupert Grint däremot valde att öppna ett livsstilshotell i Hereford, England. Hotellet blev en stor förlustaffär, och efter fyra år valde Grint att stänga ner hotellet.

Med undantag för ett instick i en Ed Sheeran-musikvideo valde Grint sedan att vänta två år efter ”Harry Potter”-filmernas slut, innan han skådespelade igen. Men av de filmer han har gjort, där de flesta varit mindre produktioner med låg budget, har i stort sett ingen nått några större framgångar – varken kommersiellt eller bland kritikerna.

Rupert Grint har erkänt att han känt sig vilsen efter ”Harry Potter”.

– Det har varit ett väldigt konstigt år sedan vi blev färdiga. Jag har känt mig ganska tom. Från början såg jag fram emot friheten, för de här filmerna har tagit en stor del av våra liv. Men jag har känt mig lite bortkommen utan det, och inte riktigt vetat vad jag ska göra av mig själv.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.