På 80- och 90-talen var Michelle Pfeiffer en av Hollywoods största stjärnor - men de senaste åren har det varit nästan helt tyst om henne. Foto: Ferdaus Shamim / GETTY IMAGES WIREIMAGEPå 80- och 90-talen var Michelle Pfeiffer en av Hollywoods största stjärnor - men de senaste åren har det varit nästan helt tyst om henne. Foto: Ferdaus Shamim / GETTY IMAGES WIREIMAGE
På 80- och 90-talen var Michelle Pfeiffer en av Hollywoods största stjärnor - men de senaste åren har det varit nästan helt tyst om henne. Foto: Ferdaus Shamim / GETTY IMAGES WIREIMAGE
Nu förklarar hon vad som hände. Foto: / RETNA LTD.Nu förklarar hon vad som hände. Foto: / RETNA LTD.
Nu förklarar hon vad som hände. Foto: / RETNA LTD.

Därför försvann stjärnan från Hollywood

Publicerad

På 80- och 90-talen var Michelle Pfeiffer en av Hollywoods största stjärnor - men de senaste åren har det varit nästan helt tyst om henne. 

Efter flera år utanför rampljuset – nu bryter hon tystnaden och berättar vad det var som hände:

– Jag blev så kräsen att ingen kunde anlita mig. Och tiden bara gick, säger hon till E-news.

Under 80- och 90-talen var skådespelerskan Michelle Pfeiffer, 58, Hollywods hetaste namn. Hon spelade i den ena storfilmen efter den andra.

"Häxorna i Eastwick", "Gift med maffian", "Tequila sunrise", "Farligt begär", "Batman återkomsten" och "Oskuldens tid" är bara några av alla de filmer hon medverkat i.

 

LÄS MER: Michelle Pfeiffer: "Jag var medlem i en sekt" 

 

Samtidigt utsågs hon till en av världens vackraste kvinnor.

Men plötsligt började karriären att dala - och det var hon själv som såg till så att så skedde.

Det berättar hon i en intervju med E-news.

Michelle Pfeiffer satsade på familjen

När Michelle Pfeiffer gifte sig med producenten David E Kelley 1993 valde hon samtidigt att satsa de följande åren på familjelivet, och de kommande barnen Claudia och John.

Hollywood tappade intresse för Michelle Pfeiffer när hon satte privatlivet i första hand. Efter att hon tackat nej till flera stora roller vände branschen henne ryggen.

– Jag var väldigt noga med vilka roller jag tog, var de skulle spelas in och hur länge jag skulle behöva vara borta och om det passade med barnens schema. Jag blev så kräsen att ingen kunde anlita mig. Sedan vet jag inte riktigt vad som hände. Och tiden bara gick, säger hon till E-news.

 

LÄS MER: Michelle Pfeiffer: "Jag rökte två paket om dagen” 

 

Nu är dock barnen så pass stora att de klarar sig själv - och stjärnan är snart tillbaka på vita duken igen. Just nu medverkar Michelle Pfeiffer i tre filmer som befinner sig i slutstadiet av produktionen.

Trots att hon varit borta så länge, säger hon att hon aldrig förlorat sin kärlek för skådespeleriet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag