Countrysångerskan Shania Twain är tillbaka. Men ett tag visste hon inte om hon någonsin skulle kunna sjunga igen. Foto: CHARLES SYKES / AP TT NYHETSBYRÅNCountrysångerskan Shania Twain är tillbaka. Men ett tag visste hon inte om hon någonsin skulle kunna sjunga igen. Foto: CHARLES SYKES / AP TT NYHETSBYRÅN
Countrysångerskan Shania Twain är tillbaka. Men ett tag visste hon inte om hon någonsin skulle kunna sjunga igen.  Foto: CHARLES SYKES / AP TT NYHETSBYRÅN
Shania Twain är numera gift med Frederic Thiébaud. Foto: JOHN R. KENNEDY/SPLASH NEWS / ALL OVER PRESS SPLASH NEWSShania Twain är numera gift med Frederic Thiébaud. Foto: JOHN R. KENNEDY/SPLASH NEWS / ALL OVER PRESS SPLASH NEWS
Shania Twain är numera gift med Frederic Thiébaud.  Foto: JOHN R. KENNEDY/SPLASH NEWS / ALL OVER PRESS SPLASH NEWS

Därför försvann Shania Twain helt

Publicerad

Countrysångerskan Shania Twain är tillbaka. 

Men ett tag visste hon inte om hon någonsin skulle kunna sjunga igen – på grund av en sjukdom. 

– Under flera år så trodde jag att felet med min röst var ett mysterium och att jag aldrig skulle få reda på vad det var, säger Shania Twain till Aftonbladet. 

Shania Twain släpper i slutet av september sin nya skiva "Now" – hennes första album på 15 år. 

Men under en svår period verkade det som att artisten – känd bland annat för hitten "That don't impress me much" – aldrig skulle kunna sjunga igen.

Hennes karriär tog stopp efter att rösten gav vika – och det tog flera år innan Shania Twain fick reda på vad felet var. 

– Min röst var alldeles för opålitlig och jag visste inte vad som var fel med den. Det gick flera år innan jag blev fast besluten att kolla upp vad som var fel med det och även då var det väldigt svårt att få en diagnos, säger hon i en ny intervju med Aftonbladet. 

 

LÄS MER: Försvann i 15 år – därför är Shania Twain tillbaka 

Borrelia orsakade röstproblem

Till slut fick hon ändå svaret. En släng av borrelia, som hon drabbats av efter att ha blivit biten av en fästing, hade orsakat röstproblemen. 

– Ingen doktor drog några paralleller mellan mina stämband och min borrelia, så det var väldigt problematiskt. Under flera år så trodde jag att felet med min röst var ett mysterium och att jag aldrig skulle få reda på vad det var.

Den kanadensiska sångerskan säger till Aftonbladet att arbetet med den nya skivan fungerade som terapi. Något som behövdes efter både sjukdom och skilsmässa. 

 

LÄS MER: Stjärnans hämnd på exet – i musikvideon

Exmaken var otrogen med bästa vännen

2010 skilde hon sig från maken Robert John "Mutt" Lange, som ska ha varit otrogen med hennes dåvarande bästa vän, Marie-Anne Thiébaud. 

– En del av låtskrivarprocessen var terapi efter uppbrottet. Men när det var dags för låtarna att spelas in var man redan klar med den känslomässiga processen, säger hon till Aftonbladet.

Exmaken och ex-vännen är numera gifta. Och Twain är enligt Aftonbladet gift med Marie-Anne Thiébauds exman, Frederic Thiébaud, sedan 2011. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag